Αισιόδοξος για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ο Πρόεδρος της κινεζικής Cosco

15:58 27/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει και μάλιστα θα προηγηθεί άλλων χωρών, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας COSCO Γιουέι Τζιαφού, στον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικα και τίμησε σε ειδική τελετή ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Γιουέι Τζιαφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του

για τη «μεγάλη τιμή» που του γίνεται με την απονομή του παρασήμου, εκτιμώντας ότι πρόκειται για «αναγνώριση και ενθάρρυνση» ως προς τη συνέχιση της δουλειάς του.

Ως προς την επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, είπε ότι πρόκειται για επένδυση ενταγμένη σε ένα σχέδιο με ευρύτερη και μακρόπνοη προοπτική, ενώ σημείωσε ότι επίκειται «μελλοντική συνεργασία» τόσο με επέκταση της επένδυσης στο λιμάνι όσο και στα «τρένα».

Οι αναφορές του κ. Γιουέι Τζιαφού αφορούν το ενδιαφέρον της COSCO για μια νέα επένδυση, στα δυτικά της προβλήτας 3 του Πειραιά, για την οποία συζήτησαν κατά τη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στ.Σταυρίδης, και ο Πρόεδρος του ΟΛΠ, κ. Ανωμερίτης, αλλά και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς επίκειται η έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων.

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του, τόνισε ότι η επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας και αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα εξέλαβε την κινεζική αυτή επένδυση ως «ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα, στις υποδομές και στην υψηλή ποιότητα του ανθρωπίνου δυναμικού» της. Επεσήμανε ότι ο Πειραιάς δίνει γρήγορη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά και σε τρεις ηπείρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα