Ακατάλληλο το Υγειονομικό Κέντρο Λιοπετρίου εκτιμούν οι Οικολόγοι

11:37 23/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκεται το αγροτικό υγειονομικό κέντρο που βρίσκεται στον προσφυγικό συνοικισμό Λιοπετρίου, στην ελεύθερη Αμμόχωστο, εκτιμά το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, μετά από επί τόπου επίσκεψη της Επαρχιακής Επιτροπής Αμμοχώστου του Κινήματος.

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι «το κτίριο είναι ωσάν να είναι εγκαταλελειμμένο και η οροφή του είναι σκεπασμένη με αμιάντους χωρίς να υπάρχουν προστατευτικά μέτρα».

Επίσης, «το κέντρο επισκέπτονται εβδομαδιαίως αρκετά βρέφη για να εμβολιαστούν, έγκυες γυναίκες, γέροι και παιδιά».

«Κατά την άποψη μας, είναι ανεπίτρεπτη αυτή η κατάσταση και πρέπει να βρεθεί ένας πιο κατάλληλος και καθαρός χώρος για να στεγαστεί το ιατρείο», αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων.

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το Κίνημα Οικολόγων, «επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας και αναφέρουν ότι το αρμόδιο τμήμα είναι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως».

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει πως «το Υπουργείο Υγείας έχει επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Λιοπετρίου για να μεριμνήσει για την επιδιόρθωση του υφιστάμενου κτιρίου ή παραχώρηση άλλου χώρου, αλλιώς το ιατρικό προσωπικό θα αρνηθεί να το επισκέπτεται».

Καταλήγοντας το Κίνημα Οικολόγων απευθύνει έκκληση «στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου όπως προβούν σε άμεσες ενέργειες για αντικατάσταση ή επιδιόρθωση του χώρου καθώς βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων».

Keywords
Τυχαία Θέματα