ΑΚΕΛ: Ικανοποίηση για την απόφαση της Κομισιόν για την κυπριακή οικονομία

11:41 12/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δήλωση Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, Σταύρου Ευαγόρου

Ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να θέσει την Κύπρο εκτός του βασικού πυρήνα των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα δημόσια οικονομικά.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η συναινετική ψήφιση των δύο πακέτων

μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης είχε θετικά αποτελέσματα ώστε η χώρα μας να περάσει με επιτυχία ένα κρίσιμο τεστ με ευεργετικά για τη μελλοντική πορεία της οικονομίας αποτελέσματα.

Πρόκειται για μια θετική ψυχολογική ένεση η οποία μέσα από την υλοποίηση των μέτρων που ψηφίστηκαν θα οδηγήσει στην επιθυμητή πορεία διόρθωσης στα δημόσια οικονομικά ώστε όλοι να μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την προοπτική της οικονομίας μας.

Η θετική για την Κύπρο αξιολόγηση από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εξεύρεση φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ, οι θετικές εκτιμήσεις γύρω από τις επιδόσεις του τουρισμού και για το 2012, η σωρεία προτάσεων για ξένες επενδύσεις στο νησί μας, και η επικείμενη εξαγγελία δέσμης μέτρων για την ανάπτυξη της οικονομίας, αποτελούν ισχυρή βάση πάνω στην οποία μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για τον τόπο μας.

Ως ΑΚΕΛ κρίνουμε ότι τα εύσημα γι΄ αυτή τη θετική για την Κύπρο εξέλιξη ανήκουν στην κυβέρνηση αλλά και στις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους, γεγονός που αποδεικνύει ότι όταν επικρατεί σύνεση, συναίνεση και ενότητα η Κύπρος μπορεί να βαδίσει με αξιώσεις μπροστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα