ΑΚΕΛ: Να τερματιστεί η υπονόμευση της Κυβέρνησης σε σχέση με Τρόικα

13:13 29/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ κάλεσε «τον Συναγερμό, τον κ. Αναστασιάδη και τους συνοδοιπόρους τους, όπως τερματίσουν άμεσα την υπονόμευση της Κυβέρνησης στη δύσκολη προσπάθεια που αυτή καταβάλλει στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης, σε σημερινές του δηλώσεις σε σχέση με τη  διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

«Αντί να συνδράμουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να

υπερασπιστεί θέσεις και μέτρα, που στην πλειοψηφία τους έχουν γίνει αποδεκτά από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, ο ΔΗΣΥ και οι συνοδοιπόροι του επιλέγουν να επαναφέρουν συνεχώς την κριτική τους για χρονοδιαγράμματα, αποκαλύπτοντας κατά αυτό τον τρόπο ότι αυτό που πρωτίστως τους ενδιαφέρει είναι να υπογραφεί μνημόνιο ανεξαρτήτως του περιεχομένου του», πρόσθεσε.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ είπε ότι προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα για τον Συναγερμό και τους συνοδοιπόρους του, όπως γιατί άραγε αυτή την περίοδο της σκληρής διαπραγμάτευσης με την Τρόικα δεν αναδεικνύουν θέματα που έχουν να κάνουν με το περιεχόμενου του μνημονίου, παρά μόνο αρκούνται στο να εξασκούν πίεση στην κυβέρνηση να το υπογράψει εδώ και τώρα;, γιατί απέρριπταν και ξιφουλκούσαν κατά του δανεισμού από την Ρωσική Ομοσπονδία, όταν αυτός αποδεδειγμένα ενισχύει την διαπραγματευτική μας θέση απέναντι στους μοναδικούς σήμερα προσφερόμενους δανειστές μας; και διερωτήθηκε μήπως, η όλη τακτική τους, με την επικέντρωση αποκλειστικά στα χρονοδιαγράμματα, αποσκοπεί στη μεταφορά των ευθυνών στους ώμους της κυβέρνησης για πιθανές αρνητικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα;.

«Κατά συνέπεια, ως ΑΚΕΛ υπογραμμίζουμε την αποφασιστικότητα μας να στηρίξουμε μέχρι τέλους την κυβέρνηση στην προσπάθεια της για να καταλήξει σε ένα μνημόνιο, το οποίο ενώ θα είναι επώδυνο και θα απαιτεί θυσίες, την ίδια ώρα θα είναι κατά το δυνατό ισορροπημένο, θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή, θα διασφαλίζει κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις και θα δίνει προοπτική ανάπτυξης και οριστικής εξόδου από την κρίση, χωρίς να οδηγεί την χώρα μας σ’ ένα φαύλο κύκλο ύφεσης», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν το ορόσημο της 12ης Νοεμβρίου εξακολουθεί να ισχύει, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι θεωρούν ότι είναι μια σημαντική παράμετρος ο χρόνος ενόψει των πιεστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία λόγω του χρηματοπιστωτικού τομέα και πρόσθεσε ότι η πιο σημαντική παράμετρος αφορά το ίδιο το περιεχόμενο του μνημονίου.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι προκειμένου να υπάρξει μια προσπέλαση από το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, η Κυβέρνηση έχει διαμηνύσει στους τεχνοκράτες της Τρόικας ότι σημαντικά κεφάλαια είναι θέματα που αφορούν υψηλού επιπέδου πολιτικές αποφάσεις, να υπάρξει μια προσπάθεια να συμφωνήσουν στα υπόλοιπα κεφάλαια που θεωρούνται, επίσης, σημαντικά, και αυτά τα κεφάλαια να μείνουν, να έρθει η Τρόικα στην Κύπρο και υπάρχει χρόνος και περιθώριο να συμφωνήσουν στη Λευκωσία, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι δεν έχει καμία γνώση περί αδιεξόδου

Keywords
Τυχαία Θέματα