Αλάτι: Βρήκαμε τις 11 «κρυψώνες» του!

15:34 2/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μπορεί το αλάτι θα έχει κακή φήμη, αλλά το νάτριο που περιέχει είναι σημαντικό για τον οργανισμό μας. Είναι βασικό για την ισορροπία των υγρών, την μυϊκή δύναμη και τη νευρική λειτουργία. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς υπερβάλλουμε στην κατανάλωσή του (όταν οι κατευθυντήριες οδηγίες περιορίζουν την ημερήσια ποσότητα σε λιγότερα από 2.300 mg την ημέρα, δηλαδή ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι).

Βέβαια υπάρχουν και αρκετές κατηγορίες ανθρώπων που πρέπει να λαμβάνουν λιγότερα από 1.500 mg αλατιού την ημέρα.

Τα κατεψυγμένα γεύματα, είναι η εύκολη λύση,

μαγειρεύονται γρήγορα αλλά έχουν πολύ αλάτι. Ένα φιλέτο κατεψυγμένης γαλοπούλας μπορεί να περιέχει 787 mg νατρίου. Διαβάζετε λοιπόν με προσοχή τη σύσταση των τροφίμων πριν τα βάλετε στο καλάθι σας.

Για διαβάστε με περισσότερη προσοχή την ετικέτα της συσκευασίας και θα ανακαλύψετε ότι τα περισσότερα μείγματα δημητριακών περιέχουν έως και 250 mg αλατιού ανά μερίδα (φλιτζάνι). Φτιάξτε λοιπόν το δικό σας μείγμα δημητριακών για το πρωινό σας, ή αναζητήστε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Οι χυμοί λαχανικών είναι μια εύκολη λύση να καταναλώσετε φρούτα, αλλά δεν είναι πάντα η κατάλληλη επιλογή αν πρέπει να προσέχετε την κατανάλωση νατρίου. Ένα φλιτζάνι χυμός λαχανικών (ανάμεικτος) μπορεί να περιέχει έως και 479 mg αλατιού. Μην αγοράζετε λοιπόν έτοιμους χυμούς, φτιάξτε δικούς σας.Αν και είναι πολύ βολικά, τα….Διαβάστε περισσότερα….
Keywords
Τυχαία Θέματα