Αλετράρης: Δεν αναμένω κτηνοτρόφοι να αποποιηθούν το 50% της επιδότησης

15:18 31/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εάν κάποια μέλη της Οργάνωσης Αιγοπροβατοτρόφων της Πάφου δεν επιθυμούν καταβολή ούτε του 50% της κεφαλικής επιδότησης, η Κυβέρνηση θα το σεβαστεί δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας Σοφοκλής Αλετράρης.

Οπως είπε ο Υπουργός, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε εκ νέου σήμερα με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Αιγοπροβατοτρόφων Πάφου Ευαγόρα Χρυσάνθου, τού ζήτησε να του στείλει κατάλογο των μελών που δεν θέλουν καν το 50% και υποσχέθηκε ότι εντός δύο ημερών θα το πράξει.

«Δεν νομίζω ότι θα πάρω καμιά λίστα, αλλά θα του δώσω το περιθώριο αυτά που λέει δημοσίως να τα υλοποιήσει

στην πράξη», είπε.

Πρόσθεσε ότι επειδή υπάρχει κάποια παρεξήγηση κατά πόσο οι κτηνοτρόφοι θέλουν ή δεν θέλουν το 50% της επιδότησης, είχε χθες τηλεφωνική επαφή και με τις έξι οργανώσεις παραγωγών από τις οποίες οι πέντε απάντησαν καταφατικά ότι θα πάρουν το 50%, χωρίς να απεμπολούν το δικαίωμά τους για το 100% στο μέλλον. Μόνο η Οργάνωση Αιγοπροβατοτρόφων της Πάφου, επιμένει ότι δεν θέλει ούτε καν το 50%.

Ερωτηθείς για τις νέες κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν οι αιγοπροβατοτρόφοι, ο κ. Αλετράρης είπε ότι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν και να προγραμματίσουν όποια κινητοποίηση θέλουν. Πρόσθεσε ότι αν πιστεύουν ότι αυτός ο τρόπος είναι μοχλός πίεσης στην Κυβέρνηση για να δώσει το 100% των επιδοτήσεων είναι λανθασμένη εκτίμηση.

«Απλούστατα δεν υπάρχουν τα λεφτά αυτά», επανέλαβε ο Υπουργός ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι τα λεφτά αυτά προέρχονται καθαρά από εθνικούς πόρους και ότι σε μια περίοδο που υπάρχει οικονομική κρίση θα πρέπει να γίνει περισυλλογή.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι όλες οι οργανώσεις που δέχονται να λάβουν την επιδότηση του 50% ζητούν διαβεβαιώσεις ότι θα λάβουν και το 100% και ότι ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια διαβεβαίωση δεν μπορεί να δοθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα