Αλετράρης: Θα βρεθεί η λύση με τους αγελαδοτρόφους

12:12 1/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έχουν ληφθεί κάποιες αποφάσεις τις οποίες και θα υλοποιήσουμε, δήλωσε από την Πάφο ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης αναφερόμενος στις αντιδράσεις των αγελαδοτρόφων μετά την πρόσφατη συμφωνία Κυβέρνησης – αιγοπροβατοτρόφων για την ποσόστωση αιγοπρόβειου γάλακτος στην παρασκευή του χαλουμιού.

Όπως είπε ο κ.Αλετράρης, υπάρχει κάποια αντίδραση από πλευράς της Παγκύπριας Οργάνωσης Αγελαδοτρόφων και ότι «θα γίνει μια συνάντηση μαζί τους και με τον Υπουργό Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού στις 10 του Απρίλη. Θα τους εξηγήσουμε

ακριβώς το όλο σκεπτικό και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί η λύση τελικά”.

“Υπάρχει χώρος και περιθώριο για όλους και για τους αγελαδοτρόφους και για τους αιγοπροβατοτρόφους. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση μια τάξη συνανθρώπων μας να καταπιέζεται», πρόσθεσε ο κ.Αλετράρης.

Οσον αφορά το φράγμα του Κούρη που αναμένεται να υπερχειλίσει ο κ. Αλετράρης είπε πως φέτος ήταν μια πολύ καλή χρονιά με καλές βροχές και σημαντικές εισροές σε όλα τα φράγματα. Αναμένουμε είπε, ότι σε καμιά βδομάδα το πολύ θα υπερχειλίσει και το φράγμα του Κούρη.

«Είμαστε σίγουροι για αυτό. Χρειάζεται να γίνει εμπλουτισμός των κατάλληλων υδροφόρων στρωμάτων και αυτό κάνουμε αυτή την στιγμή», σημείωσε ο κ. Αλετράρης.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας έγιναν στο πλαίσιο παρουσίας του στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου στην Πάφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα