Άμεση λήψη μέτρων ζητούν οι Λεριός και Κωνσταντινίδης

10:28 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την άμεση λήψη μέτρων ζητούν ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πρασίνου του Δήμου Πάφου Στέλιος Λεριός και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Καθαριότητας του Δήμου Φυλακτής Κωνσταντινίδης, για την πάταξη του φαινομένου της εμφάνισης κουνουπιών σε συνοικίες της Πάφου.

Ο κ. Λεριός ανέφερε πως η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Πάφου παραμένει υποστελεχωμένη λόγω του μορατόριουμ προσλήψεων και είπε πως η εμφάνιση

των κουνουπιών οφείλεται στις αυξημένες βροχοπτώσεις του περασμένου χρόνου με αποτέλεσμα σε αρκετά ρυάκια να επικρατεί πυκνή βλάστηση, αλλά και σε αρκετές περιοχές να έχουν παραμείνει στάσιμα νερά.

Σημείωσε πως σε αρκετά ρυάκια δεν μπορεί εύκολα να γίνει καθαρισμός λόγω του δύσβατου της περιοχής και κάλεσε τους πολίτες να γνωρίζουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς της δημοτικής αρχής και ότι το φαινόμενο είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας Φυλακτής Κωνσταντινίδης ανέφερε πως ο ίδιος έχει προχωρήσει σε ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Είπε ωστόσο πως ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Καθαριότητας του Δήμου Πάφου δεν έτυχε καμίας ενημέρωσης από τους υγειονομικούς. Υπάρχει, συνέχισε, κενό επικοινωνίας μεταξύ της Υγειονομικής Υπηρεσίας και της Επιτροπής Υγείας και Καθαριότητας του Δήμου Πάφου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Καθαριότητας του Δήμου Πάφου επέρριψε ευθύνη για την κατάσταση στη δημοτική υπηρεσία. Συμπλήρωσε πως το πρόβλημα με την εμφάνιση των κουνουπιών δεν έχει προκύψει λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά λόγω έλλειψης οργάνωσης, προγραμματισμού και καλής δουλειάς.

Οι Λεριός και Κωνσταντινίδης προέβησαν σε δηλώσεις εξ αφορμής παραπόνων κατοίκων συνοικίας της Πάφου για ακαθαρσίες σε συγκεκριμένα πάρκα στα οποία φιλοξενούνται μνημεία ηρώων, πεσόντων και αγνοουμένων, αλλά και για την εμφάνιση κουνουπιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα