Αναδιοργάνωση γραφείων προωθεί ο ΚΟΤ στο εξωτερικό

12:52 25/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κλείσιμο, συγχωνεύσεις και αναδιοργάνωση γραφείων του στο εξωτερικό προνοεί μελέτη που ετοιμάζει ο ΚΟΤ και την οποία παρουσίασε σήμερα ενώπιον του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη.

«Ηρθε ο καιρός να γίνει μια μεγάλη αναδιοργάνωση των γραφείων, να δούμε ενδεχομένως πού θα κλείσουν γραφεία, πού θα ανοίξουν καινούρια», ανέφερε ο Υπουργός, μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση, τονίζοντας ότι το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον του τουρισμού απαιτεί

να λαμβάνονται μέτρα και να εξετάζονται και νέες αγορές.

Στη σύσκεψη έγινε παρουσίαση των πρώτων στοιχείων αυτής της μελέτης και όπως είπε ο Υπουργός αντηλλάγησαν απόψεις για αναδιοργάνωση κάποιων γραφείων, περιφερειοποίηση της δουλειάς τους, κλείσιμο γραφείων ή άνοιγμα νέων γραφείων.

Σήμερα λειτουργούν 23 γραφεία του ΚΟΤ στο εξωτερικό και οι δαπάνες για τη λειτουργία τους υπερβαίνουν τα 7,7 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε σε αντιπαραβολή ότι οι δαπάνες του ΚΟΤ για την προβολή είναι μόνο 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι καιρός να πάρουμε μέτρα. Το ΔΣ έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά με αυτήν τη μελέτη και είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουν με τη λήψη μέτρων», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν θα αλλάξουν όλα ριζικά από τη μια μέρα στην άλλη.
Εξέφρασε ικανοποίηση γιατί όπως ανέφερε διαπίστωσε από τη συνάντηση του με τον ΚΟΤ ότι υπάρχει βούληση να προχωρήσουν με αλλαγές από τώρα που θα ολοκληρωθούν στη συνέχεια.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης ανέφερε ότι γραφεία του ΚΟΤ στο εξωτερικό έχουν κλείσει έναν επιτυχημένο κύκλο δουλειάς τα τελευταία χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα να εξεταστεί με ποιο τρόπο μπορούν να αναδιοργανωθούν, έτσι ώστε να γίνουν ακόμα πιο επιτυχημένα.

Οπως εξήγησε, κάποτε τα γραφεία του ΚΟΤ στο εξωτερικό ήταν απλώς χώροι παροχής πληροφοριών για τους ντόπιους. Ανέφερε, ωστόσο, ότι τώρα έχει αλλάξει η αγορά του τουρισμού λόγω του διαδικτύου, των εταιρειών χαμηλού κόστους και της στενότητας των προϋπολογισμών.

«Όλα αυτά συνθέτουν ένα νέο σκηνικό στη λειτουργία γραφείων εξωτερικού γι’ αυτό και ο ΚΟΤ και με τη συμπαράσταση του Υπουργού, έχουμε ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία, αυτή τη μελέτη και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα και της μελέτης αλλά και των αποφάσεων που θα ληφθούν σε σχέση με αυτά τα γραφεία», είπε.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των γραφείων που θα κλείσουν και αυτών για τα οποία θα γίνει συμπλεγματοποίηση, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ ανέφερε ότι όλα αυτά θα γίνουν, ωστόσο ακόμα ο ΚΟΤ δεν είναι έτοιμος να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

«Θα υπάρξει και συμπλεγματοποίηση γραφείων και κλείσιμο, ίσως, κάποιων γραφείων και άνοιγμα κάποιων γραφείων σε κάποιες άλλες αγορές, οι οποίες μας ενδιαφέρουν ή και ενίσχυση ακόμα κάποιων άλλων γραφείων σε αγορές που μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα», ανέφερε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Ορουντιώτης ανέφερε ότι τα γραφεία αυτά απασχολούν γύρω στα 70-75 άτομα και εξετάζεται και το πώς αναδιοργανώνεται το έμψυχο υλικό αυτών των γραφεί

Keywords
Τυχαία Θέματα