Ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ

22:52 29/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι τιμές των ακινήτων στις ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά το Νοέμβριο, σημειώνοντας την μεγαλύτερη άνοδο από την έναρξη της κρίσης στον τομέα των ακινήτων, ακόμη μία ένδειξη ότι ο τομέας έχει αρχίσει να ανακάμπτει.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, τα στοιχεία για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών την Τρίτη ήταν λιγότερο ενθαρρυντικά, με το κλίμα να σημειώνει πτώση στο κατώτερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, καθώς οι Αμερικανοί νοιώθουν

πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον των χρηματοπιστωτικών τους προοπτικών μετά από την επιβολή ψηλότερων φόρων σε πολλούς. Η στάση των καταναλωτών έπεσε περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Ιανουάριο φτάνοντας τις 58,6 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2011.

Ο σύνθετος δείκτης S&P/Case Shiller 20 μητροπολιτικών περιοχών κινήθηκε ανοδικά κατά 0,6% το Νοέμβριο σε εποχικά διορθωμένη βάση, στην ίδια γραμμή με τις προβλέψεις οικονομολόγων.

Οι τιμές σε 20 πόλεις σημείωσαν άνοδο της τάξης του 5,5% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας έτσι την πιο ισχυρή άνοδο από τον Αύγουστο του 2006 όταν οι τιμές είχαν πάρει την κατιούσα.

Η αγορά ακινήτων ήταν το φωτεινό σημείο της οικονομίας πέρσι καθώς οι τιμές αυξήθηκαν.

Ο τομέας αναμένεται να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη του 2013.

«Αυτό που βλέπουμε είναι μια σταδιακή βελτίωση της οικονομίας συνολικά», είπε ο Άντονι Τσαν, επικεφαλής οικονομολόγος της Chase Private Client, στη Νέα Υόρκη.

Οι αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων και οι πρόσφατες κερδοφόρες χρηματιστηριακές συνεδρίες μάλλον θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις των φορολογικών αυξήσεων για τους καταναλωτές και οι καταναλωτικές δαπάνες πρέπει να αυξηθούν ως το δεύτερο μισό του χρόνου, πρόσθεσε ο κ. Τσαν.

Οι αγοραστές σπιτιών έχουν επίσης προσελκυστεί από χαμηλά επιτόκια ρεκόρ, λόγω των πρόσφατων προσπαθειών τόνωσης της οικονομίας της Φέντεραλ Ρεζέρβ μέσω της αγοράς περιουσιακών στοιχείων συμπεριλαμβανομένων ενυπόθηκων τίτλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα