Ανάκληση του τελεσιγράφου προς τους απεργούς, καλεί την εταιρεία η Κυβέρνηση της Ν. Αφρικής

10:21 21/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής ζήτησε σήμερα από την εταιρεία Λονμίν που διαχειρίζεται το ορυχείο στη Μαρικάνα να ανακαλέσει το τελεσίγραφο που έχει θέσει στους απεργούς για να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Οι απεργοί προχώρησαν σε στάσεις εργασίας μετά τα βίαια επεισόδια την περασμένη βδομάδα στο ορυχείο, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 34 μεταλλωρύχων και προκάλεσαν

διεθνή κατακραυγή.

Η διεύθυνση του ορυχείου είχε δώσει διορία ως σήμερα Τρίτη το πρωί στους περίπου 3.000 απεργούς να επιστρέψουν στις θέσεις τους, αλλιώς απειλούνται με απόλυση. Η Λονμίν, τρίτη σε παραγωγή λευκόχρυσου στον κόσμο, κάλεσε επίσης τους 25.000 υπαλλήλους της να επανέλθουν στις εργασίες τους, υπογραμμίζοντας πως η ασφάλειά τους δεν απειλείται.

Η Κυβέρνηση κάλεσε την εταιρεία να ανακαλέσει το τελεσίγραφο τουλάχιστον μέχρι την αναγνώριση όλων των θυμάτων και την ολοκλήρωση της ταφής.

“Στις συνομιλίες μας με τη διεύθυνση υπογραμμίσαμε και πιστεύουμε πως θα εισακουσθούμε ότι σε αυτό το στάδιο πρέπει να προσπαθήσουμε να εκτονώσουμε τη συναισθηματική φόρτιση κάθε πλευράς και να καταλήξουμε σε μια λογική λύση”, τόνισε ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Κόλινς Σαμπάνε.

Ο Πρόεδρος της χώρας Τζέϊκομπ Ζούμα έχει κηρύξει πένθος διάρκειας μιας βδομάδας μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και απεργών την περασμένη βδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα