Ανακοπή των δανειοδοτήσεων από τον ΦΙΚΒ για κατεχόμενες περιουσίες που αποξενώνουν οι δικαιούχοι

16:11 10/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τρόπους ανακοπής και αντιμετώπισης φαινομένων ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών να καταφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων και να κάνουν διακανονισμό και ταυτόχρονα να επωφελούνται για την ίδια περιουσία με δάνεια από το Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών εξετάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, δήλωσε η Πρόεδρος της Σκεύη Κουκουμά.

Σε δήλωση μετά τη σημερινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Επιτροπής που συζήτησε τους κανονισμούς για τη λειτουργία του Φορέα, η κ. Κουκουμά χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες

να γίνουν προσγειωμένα οι όποιες τροποποιήσεις.

Εξήγησε ότι φαίνεται να αποσύρεται η πρόνοια για το εμβαδό κατοικίας και είπε πως έγινε μεγάλη συζήτηση για τα εισοδηματικά κριτήρια και εξετάζονται διάφορες αποκοπές.

Η κ. Κουκουμά ανέφερε ότι οι οποίες τροποποιήσεις τελούν υπό την αίρεση της έγκρισης από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε να μελετήσει τις τροποποιήσεις που εισηγείται η Βουλή και ανέφερε πως σημαντική παράμετρος που συζητήθηκε είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται από το φαινόμενο ιδιοκτήτες κατεχόμενης περιουσίας να καταφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων της Τουρκίας και ταυτόχρονα να αποτίνονται στο Φορέα, ή να κάνουν άλλες ενέργειες όπως η μεταβίβαση της σε άλλα πρόσωπα. Ανέφερε ότι η Επιτροπή αποφάσισε την αποστολή επιστολής στο Υπουργείο Εσωτερικών με την οποία θα ζητείται η ρύθμιση του θέματος και για να υφίστανται συνέπειες όσοι προβαίνουν σε ψευδείς δηλώσεις.

Ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να ετοιμασθεί μια δήλωση που στην περίπτωση που διαφανεί απάτη, ο υπόλογος να υπόκειται σε αυστηρές και αποτρεπτικές συνέπειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα