Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Σιαρλής με καυτά θέματα στην ατζέντα

10:32 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αναλαμβάνει το μεσημέρι τα καθήκοντα του ο νέος Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλής, μετά την παραίτηση του Κίκη Καζαμία για λόγους υγείας, έχοντας ενώπιον του μια καυτή ατζέντα επειγόντων θεμάτων.

Ο κ. Σιαρλής, ο οποίος υπέβαλε χθες την παραίτηση του από τη θέση που κατείχε στην Τράπεζα Κύπρου, θα δώσει στις 10.00 τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και στις 12.00 θα παραλάβει το Χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών από τον απερχόμενο Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία σε ειδική τελετή παράδοσης, παραλαβής που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά καυτών θεμάτων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κυπριακή οικονομία, λόγω των επιπτώσεων που επέφερε η παγκόσμια οικονομική κρίση και η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Ένα από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο κ. Σιαρλής είναι η επαναφορά της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας που έχει πληγεί μετά τις απανωτές υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, έτσι ώστε να ανοίξουν ξανά οι διεθνείς αγορές κεφαλαίων για την Κύπρο και να μπορέσει να δανειστεί με χαμηλό κόστος.

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών θα κληθεί, επίσης, να προβεί σε καλή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει το Υπουργείο Οικονομικών για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,8% το 2012 και, παράλληλα, να αναστρέψει την πορεία ύφεσης στην οποία έχει εισέλθει από το τέταρτο τρίμηνο του 2011 η κυπριακή οικονομία, μέσω της υλοποίησης των μέτρων για την ανάπτυξη που ενέκρινε στις 14 Φεβρουαρίου το Υπουργικό Συμβούλιο.

Καλείται, επίσης, να διαχειριστεί το θέμα της ενίσχυσης της κεφαλαιακής βάσης των εμπορικών τραπεζών μετά τις ζημιές που έχουν ανακοινώσει συνεπεία της απομείωσης του ελληνικού χρέους, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον ξένων για επενδύσεις στην Κύπρο, όπως είχε ανακοινώσει ο απερχόμενος Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα