Αναμένει τις αποφάσεις των ημικρατικών η κυβέρνηση για το αίτημα δανεισμού

22:31 16/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στάση αναμονής για τις αποφάσεις των ημικρατικών οργανισμών, σε σχέση με το αίτημα δανειοδότησης του κράτους, τηρεί η κυβέρνηση.
Αυτό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει οτιδήποτε νεότερο περί τούτου.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει δημοσιεύματα, που φέρουν τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη να έχει καλέσει με επιστολή το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου

να παραιτηθεί, ο κύριος Στεφάνου περιορίστηκε να πει ότι αυτού του είδους η αλληλογραφία είναι συνήθως εμπιστευτική, λόγω και της φύσεώς της.

Για περαιτέρω πληροφορίες επί του θέματος, παρέπεμψε στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη θέση σε σχέση με το θέμα της παραίτησης ή μη, των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, ο κύριος Στεφάνου απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ότι η Κεντρική Τράπεζα ασχολείται και ρυθμίζει το ζήτημα του τραπεζικού τομέα.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε εγχώριο δανεισμό από τους ημικρατικούς οργανισμούς Σύτα, Αρχή Λιμένων και Αρχή Ηλεκτρισμού, θα συζητηθεί αύριο το πρωί στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Βάσου Σιαρλή και των διοικητικών συμβουλίων και εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των τριών οργανισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα