Ανανέωση κράτησης Τ/κ υπόπτων για διακίνηση λαθρομεταναστών στα κατεχόμενα

18:12 29/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για άλλες οχτώ ημέρες το «επαρχιακό δικαστήριο» Αμμοχώστου ανανέωσε το διάταγμα κράτησης των τεσσάρων υπόπτων που φέρονται να εμπλέκονται στη διακίνηση λαθρομεταναστών και συνελήφθησαν μετά τη βύθιση της βάρκας «Patriot» ανοιχτά της Καρπασίας την περασμένη Πέμπτη 23 Αυγούστου, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι Σύρων λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαβαντίς πρόκειται για τους Αμπντουλλάχ Τεμίζ, 40 ετών, Νιγιαζί Κορκμάζ, 24 ετών, Μουσταφά Κορκμάζ , 28 ετών και Γιουνούς Γκιουλντουράν, 31 ετών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από τους τέσσερις υπόπτους έχουν παραλειφθεί ως τεκμήρια

13 κινητά τηλέφωνα και 3 οχήματα όπου θα τύχουν περαιτέρω εξετάσεων. Χθες, αναγνωρίστηκαν οι εναπομείναντες τέσσερις σοροί, των δύο παιδιών, του ενός άντρα και μίας γυναίκας, που αποτελούν οικογένεια. Πρόκειται για τους Σταλίν Χουσεϊνί, 30 ετών, τη σύζυγό του Φαντιλέχ Ζεϊντάν, 30 ετών και τα δύο παιδιά τους Γεζέν Χουσεϊνί, 4 ετών, και Αϊγιετουλλάχ Χουσεϊνί, 6 ετών.

Οι αναγνωρίσεις έγιναν από τον αδερφό της Φαντιλέχ Ζεϊντάν και όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα οι σοροί θα αποσταλούν στη Συρία για ταφή. Όσον αφορά τον έβδομοο λαθρομετανάστη που βρισκόταν στην βάρκα, Ιμπραχίμ Ασλάν, ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το σώμα του και διερευνάται το ενδεχόμενο να είναι ζωντανός.

Η εφημερίδα Γενί Ντουζέν γράφει ότι η Υπάτη Αρμοστεία των ΗΕ για τους πρόσφυγες εξέδωσε μέσω της Εκπροσώπου Τύπου, Melissa Fleming, ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται ότι λόγω της κρίσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Συρία υπάρχει διακίνηση αρκετών Σύριων μεταναστών και γι’ αυτό εργάζονται μαζί με την Τουρκία για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που παρουσιάζεται με τους Σύριους πρόσφυγες.

Keywords
Τυχαία Θέματα