Αναπόφευκτη η διάσωση της Ισπανίας, δηλώνει ο Πρόεδρος της Καταλονίας

17:42 3/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Καταλονίας Artur Mas δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι αναπόφευκτο ένα σχέδιο διάσωσης για την Ισπανία και ότι η Μαδρίτη θα πρέπει να το ζητήσει, χωρίς μεγάλη καθυστέρηση.

“Η εξωτερική βοήθεια είναι αναπόφευκτη, γι `αυτό θα είναι καλύτερα να το αντιμετωπίσουμε, χωρίς πολλές καθυστερήσεις”, είπε ο επικεφαλής της βορειοανατολικής περιοχής, ο οποίος πιέζει για μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία από την υπόλοιπη Ισπανία.

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αρνείται να πει αν

η χώρα του χρειάζεται διάσωση, επιμένοντας στην ανάγκη να μελετήσει πρώτα το θέμα.

Ο κ. Mas δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να πρέπει να συμμεριστεί την άποψη της ισπανικής Κυβέρνησης.

“Δεδομένου ότι η ισπανική Κυβέρνηση έχει περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να αποφασίσει πότε θα γίνει αυτό και κατά πόσο θα γίνει ή όχι”, πρόσθεσε ο κ. Mas.

“Καταλαβαίνω από τις πληροφορίες που έχουμε ότι η Ισπανία θα καταλήξει σε μια διάσωση”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “η Ισπανία έχει τη δυνατότητα να βγει από αυτή την κατάσταση… αλλά χρειάζεται βοήθεια για ένα χρονικό διάστημα”.

Ο Πρόεδρος της Καταλονίας είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει ανάγκη να δραματοποιήσει την κατάσταση, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είχε παράσχει στην Ισπανία πολλή βοήθεια στο θέμα της οικονομικής ανάπτυξης.

“Είναι τελείως διαφορετικό θέμα να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορισμένες χώρες στις οποίες η κοινή γνώμη δεν θέλει να ζητηθεί” μια διάσωση από την Ισπανία, είπε ο κ. Mas.

Keywords
Τυχαία Θέματα