Ανάπτυξη μόλις 0,4% θα καταγράψει το 2012 η γαλλική οικονομία

11:22 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η γαλλική οικονομία θα αναπτυχθεί μόλις 0,4% το 2012, σύμφωνα με τη γαλλική στατιστική υπηρεσία INSEE, ποσοστό που είναι ελαφρώς μικρότερο από το 0,5% το οποίο έχει προβλέψει, προηγουμένως, η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την INSEE, η γαλλική οικονομία, η οποία αναπτύχθηκε κατά 1,7% πέρσι, θα καταγράψει σχεδόν μηδενική ανάπτυξη στα δύο πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους προτού αναπτυχθεί κατά 0,1% κατά το τρίτο τρίμηνο και 0,2% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

“Η Γαλλία

θα υποφέρει από συρρίκνωση της εσωτερικής ζήτησης από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, η οποία θα πλήξει τις εξαγωγές και από τις προσπάθειές της να εξυγιάνει τον προϋπολογισμό της”, δήλωσε ο διευθυντής της INSEE Eric Dubois.

Με δεδομένη την κακή οικονομική συγκυρία, η INSEE προβλέπει επίσης ότι η γαλλική ανεργία θα αυξηθεί από το 9,3% του ενεργού πληθυσμού της ηπειρωτικής Γαλλίας στο τέλος του 2011, στο 9,9% μέχρι το τέλος του 2012.

Η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας μείωσε την περασμένη εβδομάδα τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας, αναφέροντας ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί πλέον κατά 0,1% κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να μειώσει το δημόσιο χρέος, βασιζόμενος στην πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,5% φέτος και 1,7% το 2013.

Το γαλλικό Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων Γάλλων που αναζητούν εργασία αυξήθηκε κατά 1,2% φθάνοντας στα 2,92 εκατομμύρια άτομα τον Μάιο, παρουσιάζοντας αύξηση για 13ο συνεχόμενο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα