Αναστασιάδης: Δεν παρεμβαίνω στις διαδικασίες των άλλων κομμάτων

15:02 30/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες κάθε κόμματος ή κάποιων κομμάτων μαζί, για την υπόδειξη υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του 2013, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης.

Κληθείς μετά από τη συνάντηση ε/κ και τ/κ κομμάτων στο Λήδρα Πάλλας, να σχολιάσει τις ζυμώσεις στον ενδιάμεσο χώρο για την εκλογή ανθυποψηφίου του, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε

ότι ”ο σεβασμός μου είναι απόλυτος στις διαδικασίες που ακολουθεί το κάθε κόμμα ή κάποια κόμματα μαζί. Δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να παρέμβω. Δικαίωμά τους είναι να συνδιαβουλευτούν και ό,τι αποφασίσουν θα είναι σεβαστό”.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι δεν θα ήθελε να προβεί σε κάποιο σχόλιο, επισημαίνοντας ότι έχει συναντηθεί με τον Χέρμαν Βαν Ρομπέι και θα συναντηθεί ξανά μαζί του στις 5 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Οπως θα συναντηθεί, είπε, και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Επιδιώκει, ανέφερε, να έχει συνάντηση και με τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ”γιατί αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει είναι τα οικονομικά προβλήματα που ο τόπος αντιμετωπίζει και ο τρόπος που πρέπει να εξευρεθεί ώστε να αποφύγουμε όρους δυσμενέστατους για τη δική μας πλευρά στην περίπτωση που κριθεί ότι δεν υπάρχει άλλη από την επιλογή προσφυγής στο Μηχανισμό”.

Αυτό που προέχει, συνέχισε, είναι το ευρύτερο εθνικό καλό και δεν χρειάζονται άλλα σχόλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα