Ανέβηκες στη ζυγαριά και φρίκαρες; 20 tips που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις… αδύνατη!

13:05 24/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Αν δεν είσαι ικανοποιημένη από το σώμα σου, αν πραγματικά θέλεις να αδυνατίσεις… κάνε κανόνες της καθημερινότητάς σου τα παρακάτω tips και θα αλλάξουν όλα!

1. Πιες ένα ποτήρι νερό πριν από το φαγητό. Το έχεις ακούσει ποτέ το “Δεν πεινάς, διψάς”; Όταν ο οργανισμός χάνεται στη μετάφραση, μπερδεύεις το σήμα για νερό με πείνα. Επίσης, ένα ποτήρι νερό ακριβώς πριν από το γεύμα θα σε βοηθήσει να φας όσο

πρέπει και να μην τα παρακάνεις.

2. 48 Ώρες! Αυτός είναι ο χρόνος που έχεις για να μην πάρεις κιλά! Έκανες την υπέρβαση χθές; Έφαγες τα ”πάντα όλα”; Ό, τι τρώμε σήμερα, αποθηκεύεται έπειτα από 48 ώρες. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι έχουμε πάντοτε τη δυνατότητα να εξισορροπήσουμε τις παραπανίσιες θερμίδες που πήραμε την αμέσως επόμενη ή και μεθεπόμενη μέρα. Μία με δυο μέρες σωστής και πειθαρχημένης διατροφής με φρούτα, σαλατικά και γιαούρτι ή γαλακτοκομικά θα επιτρέψει στο σχετικά ταλαιπωρημένο πεπτικό σύστημα να αποκτήσει γρήγορα την καλή του φυσική κατάσταση και να «ξεπρηστείς»

3. Κάνε μασάζ κατά της λιγούρας. Τοποθέτησε τους δείκτες των χεριών σου κάτω από τους λωβούς των αυτιών, στο σημείο που καταλήγουν οι σιαγώνες. Άνοιξε το στόμα μέχρι να νιώσεις πίεση και πάτησε έντονα στο σημείο για μερικά δευτερόλεπτα. Η άσκηση αυτή θα σε κάνει να αποφύγεις μια για πάντα το τσιμπολόγημα…

4. Η σαλάτα πρώτη. Μην ξεχνάς να χωρίζεις τα πιάτα σου σε πρώτο και κυρίως, όπως ακριβώς κάνουν στο εξωτερικό. Έτσι, το γεύμα σου πρέπει να ξεκινάει πρώτα με τη σαλάτα. Τα λαχανικά περιέχουν φυτικές ίνες, με τις οποίες θα μειωθεί η απορρόφηση λίπους από το φαγητό που θα φας.

5. Μείωσε το αλάτι. Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και δεν σε βοηθά να κάνεις καλές καύσεις, επιβραδύνοντας το μεταβολισμό σου.

6. Τα όμορφα αρώματα στο χώρο περιορίζουν την όρεξη. Λουλούδια στο βάζο, αρωματικά στικ και αιθέρια έλαια είναι το μυστικό για να χάσεις κιλά. Καθαρίζουν το μυαλό από τις έννοιες και το άγχος, βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώσει και να ηρεμήσει. Ειδικά ο Ευκάλυπτος φαίνεται να έχει, σύμφωνα με έρευνες, εξαιρετικές ιδιότητες σε ό,τι αφορά στην μείωση της λιγούρας!

7. Το νου σου… στο φαγητό. Όχι, δεν πρέπει να σκέφτεσαι όλη μέρα τι θα φας. Το αντίθετο. Όταν κάθεσαι, όμως στο τραπέζι το μυαλό σου πρέπει να είναι συγκεντρωμένο εκεί. Ούτε στην ενδιαφέρουσα εκπομπή στην τηλεόραση, ούτε στις έννοιες της δουλειά. Έρευνες δείχνουν πως όταν δεν είσαι συγκεντρωμένη στο φαγητό σου, καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες.

8. Μάθε από καλό λάδι. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε και ευτυχώς έχεις την τύχη να βρίσκεις ελαιόλαδο σε πολύ καλή τιμή. Ελαιόλαδο λοιπόν και μονο ελαιόλαδο. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον οργανισμό και το μεταβολισμό σου.

9. Work it out…. η εξάσκηση σε κάνει να ξεχνάς τη σοκολατίνα!  Η έντονη εξάσκηση έχει αποδειχθεί πως μειώνει την όρεξη. Αν έχεις ποδήλατο ακόμη καλύτερα. 30 λεπτά “ποδηλατάδα” και δεν θα θυμάσαι καν το αντικείμενο του “πόθου” σου!

10. Κοιμήσου εσύ και ο μεταβολισμός

Keywords
Τυχαία Θέματα