Αγγελίδης : Απολογισμός για το Πάσχα

14:13 17/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έξι τραυματισμοί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρός, είναι ο φετινός απολογισμός από τη χρήση κροτίδων κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αγγελίδης σε δηλώσεις του σήμερα στο Αρχηγείο, φέτος καταγράφηκαν πέντε ελαφροί τραυματισμοί νεαρών προσώπων από κροτίδες, ηλικίας 10-15 χρόνων, και ένας σοβαρός τραυματισμός

31χρονου, σε σύγκριση με 12 τραυματισμούς που σημειώθηκαν πέρσι από κροτίδες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι κατασχέθηκαν πέραν των εννιά χιλιάδων κροτίδων ενώ 39 άτομα κατηγορήθηκαν για παράνομη κατοχή κροτίδων, εκ των οποίων οι 22 κάτω των 18 ετών.

Ο Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι κατά τη διάρκεια του τετραήμερου των εορτών του Πάσχα η Αστυνομία λειτούργησε «αποτελεσματικά και αποτρεπτικά στον καλύτερο δυνατό βαθμό όσον αφορά τα θέματα με τις κροτίδες και τις λαμπρατζιές».

«Τα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά και θα αξιολογηθούν» πρόσθεσε.

Ο κ. Αγγελίδης είπε πως σε τρεις περιπτώσεις πολίτες έδωσαν στην Αστυνομία σημαντικές πληροφορίες για υποστατικά στα οποία υπήρχαν κροτίδες, οι οποίες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν.

Την Αστυνομία προβληματίζει επίσης, σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, η διάπραξη κατά τις τελευταίες ημέρες αδικημάτων από ανήλικους. «Είναι κάτι το οποίο σίγουρα μελετούμε και μας προβληματίζει» είπε, προσθέτοντας ότι «πέραν της διερεύνησης, θα εξεταστούν για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά οι περιστάσεις και οι λόγοι που οδήγησαν τα πρόσωπα αυτά στη διάπραξη των εγκλημάτων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως «χρειάζεται περισσότερη επίβλεψη και ανάλυση των λόγων που οδηγούν τους νέους σε τέτοια εγκλήματα και εκεί που υπάρχουν προβλήματα θα γίνουν εισηγήσεις».

«Το θέμα των ανηλίκων χρήζει κάποιας ιδιάζουσας εξέτασης και έρευνας» σημείωσε και υπέδειξε ότι «πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση από άλλους φορείς σε θέματα διάπραξης εγκλημάτων από ανήλικα πρόσωπα».

Εξάλλου σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη από τις 13 μέχρι τις 16 Απριλίου η Αστυνομία προχώρησε σε 56 συλλήψεις ατόμων που αφορούσαν διάφορες υποθέσεις, ενώ σε 6 από αυτές τις περιπτώσεις μέλη της Αστυνομίας δέχθηκαν επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα