Άνιση κατανομή χρόνου εκ μέρους του ΡΙΚ καταγγέλλει το επιτελείο Λιλλήκα

17:03 10/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου Γιώργου Λιλλήκα Κωστής Ευσταθίου κατήγγειλε το ΡΙΚ για παράνομη κατανομή του τηλεοπτικού του χρόνου εις βάρος του υποψηφίου, αναφέροντας ότι «χρησιμοποιεί άνισα και κατά το δοκούν τον τηλεοπτικό χρόνο των δελτίων ειδήσεων».

Σε συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε τα αποτελέσματα καταγραφής των Κεντρικών Δελτίων Ειδήσεων του Ιδρύματος από τις 10/12/2012 έως και 6/1/13, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι το Ίδρυμα προβάλλει

ελάχιστα την υποψηφιότητα του κυρίου Γιώργου Λιλλήκα, σε σχέση με αυτές των κυρίων Μαλά και Αναστασιάδη.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι από 10 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και 6 Ιανουαρίου 2013, ο συνολικός τηλεοπτικός χρόνος που δόθηκε στους τρεις βασικούς υποψηφίους στο Κεντρικό δελτίο ήταν για τον Νίκο Αναστασιάδη 94 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα, για τον Σταύρο Μαλά 84 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα και για τον Γιώργο Λιλλήκα 69 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα.

Στον κύριο Αναστασιάδη, πρόσθεσε, παραχωρήθηκε 38% του δημόσιου τηλεοπτικού χρόνου, στον κύριο Μαλά 34% και στον κύριο Λιλλήκα κάτι λιγότερο από 28%. Είπε επίσης ότι ο τηλεοπτικός χρόνος στο δελτίο που δόθηκε στους εκπροσώπους ήταν για τον Νίκο Αναστασιάδη 11 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα, για τον Σταύρο Μαλά 18 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα και για τον Γιώργο Λιλλήκα 9 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα

Αναφερόμενος στη σχετική πρόνοια του νόμου, ο κ. Ευσταθίου είπε ότι «χρονική περίοδος» προεκλογικής σημαίνει τη χρονική περίοδο η οποία αρχίζει έξι μήνες πριν τη λήξη της θητείας του εκάστοτε Προέδρου. Πρόσθεσε ότι με βάση το νόμο, το ΡΙΚ υποχρεούται να διασφαλίζει την ακριβοδίκαιη μεταχείριση των εκάστοτε υποψηφίων που είτε τυγχάνουν της υποστήριξης ενός ή περισσοτέρων κομμάτων ή κατά την αντίληψη του συνετού πολίτη, έχει διαδραματίσει ή διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην πολιτική ή οικονομική ή κοινωνική ζωή της Κύπρου ή είναι προσωπικότητα που απολαμβάνει κύρους και σεβασμού μεταξύ μέρους του εκλογικού σώματος.

«Καταγγέλλουμε την παράνομη και αυθαίρετη ενέργεια του Κρατικού Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, ζητούμε απόδοση δικαιοσύνης και απαιτούμε την άμεση συμμόρφωση με το νόμο», κατέληξε ο κ. Ευσταθίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα