Ανησυχίες για μη παροχή ποιοτικού προγράμματος από το ΡΙΚ

13:47 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τις ανησυχίες του Διοικητικού Συμβούλιου του ΡΙΚ ανέφερε ότι συμμερίζεται η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, σε ό,τι αφορά την παροχή ποιοτικού προγράμματος της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης μετά την απόφαση της Βουλής για δέσμευση κονδυλίων.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση Ημερίδας που διοργάνωσε η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, η Υπουργός ανέφερε ότι «από τη μια χαίρομαι γιατί έγιναν τελικά δεύτερες σκέψεις βλέποντας τις πραγματικότητες ως

έχουν. Από την άλλη η αλήθεια είναι ότι συμμερίζομαι την ανησυχία του Διοικητικού Συμβουλίου και των ανθρώπων που δουλεύουν στο ΡΙΚ, ότι με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά αποκλείεται ο έγκαιρος προγραμματισμός, ο σωστός προγραμματισμός ότι θα δυσκολέψει πάρα πολύ η παροχή ποιοτικού προγράμματος στον κόσμο που είναι και η αποστολή του ΡΙΚ».

Ελπίζω, σημείωσε, «με τα στοιχεία που θα δοθούν πολύ σύντομα στη Βουλή, έχω ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΡΙΚ, θα ληφθούν τελικές αποφάσεις και σε ό,τι αφορά αυτά τα θέματα».

«Οι συχνότητες, είτε ραδιοφωνικές είτε τηλεοπτικές, πρέπει να θεωρούνται δημόσιος πλούτος και ταυτόχρονα ευθύνη απέναντι στο δημόσιο, στην πολιτεία, στην κοινωνία,» είπε, προσθέτοντας ότι η ανάγκη συνεχώς να αναθεωρούμε ζητήματα που έχουν να κάνουν είτε με δημόσιους είτε με κρατικούς ραδιοσταθμούς και τηλεοπτικούς σταθμούς υπάρχει και είναι κάτι που είναι χρήσιμο.

Σε ό,τι αφορά τη διακομματική επιτροπή, η Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε «ότι για εμάς ο πλουραλισμός η έκφραση απόψεων όχι μόνο υποστηρικτικών αλλά και κριτικών και εισηγήσεων είναι καλοδεχούμενη, είναι επιδίωξη αυτής της Κυβέρνησης. Άρα ως αρχή θεωρώ ότι είναι ένα κάλο βήμα. Ελπίζω πάντα με υπευθυνότητα, δημιουργικότητα εποικοδομητικά όχι ισοπεδώνοντας τα πάντα αλλά κτίζοντας» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα