Ανησυχίες και προειδοποιήσεις ΕΠΟΠΑΗ για ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση ημικρατικών

17:32 25/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ανησυχία της για τις πληροφορίες που μεταδίδονται ότι η Τρόικα βολιδοσκόπησε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών,  εκφράζει η συντεχνία της ΑΗΚ ΕΠΟΠΑΗ (ΣΕΚ), προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις σε περίπτωση πραγματοποίησης των σεναρίων αυτών.

“Η πρώτη εκτίμηση μας από την πληροφόρηση που παίρνουμε είναι πως η Τρόικα δεν ήλθε για να βοηθήσει και να στηρίξει

οικονομικά την Κύπρο, αλλά να υποβιβάσει το βιοτικό επίπεδο του κυπριακού λαού και να συμβάλει στην καταστροφή των όσων για χρόνια κτίσαμε με την εργατικότητα μας κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες”, αναφέρεται σε σημερινή της ανακοίνωση.

Κατά την ΕΠΟΠΑΗ, “τα λεφτά του Ταμείου Συντάξεων είναι περιουσία των συνταξιούχων και των υπαλλήλων της ΑΗΚ και να πάψουν να τα θεωρούν ως δημόσιο χρήμα και να τα εποφθαλμιούν”.

“Ενημερώνουμε την Τρόικα και κάθε ενδιαφερόμενο πως το Κράτος έχει καρπωθεί διαχρονικά πολλά εκατομμύρια από τους Ημικρατικούς Οργανισμούς, όπως από την ΑΗΚ και τη ΣΥΤΑ. Συμφέρον του Κράτους είναι να υπάρχουν οι Οργανισμοί αυτοί και για άσκηση σωστής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής και όχι να αποξενώσει και να εκχωρήσει εισοδήματα του προς τρίτους”, είπε..

Η συντεχνία καλεί την πολιτική ηγεσία του τόπου “να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προασπίσει τα συμφέροντα του τόπου και να διασφαλίσει το βιοτικό επίπεδο που αρμόζει στον κυπριακό λαό”.

“Αυτά ως πρώτη αντίδραση και προειδοποιούμε ότι, σε περίπτωση που θα υιοθετηθούν τα όσα πληροφορούμαστε, οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουμε με όσα νόμιμα μέσα έχουμε στη διάθεση μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα