Ανησυχίες Ν. Αναστασιάδη για το χειρισμό του εθνικού πλούτου από Κυβέρνηση

18:05 20/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης για το οικόπεδο 9 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου με τη δημοπρασία την οποία η ίδια επέλεξε, εντείνει τις ανησυχίες του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του Τάσο Μητσόπουλο, για τη σοβαρότητα με την οποία τυγχάνει διαχείρισης το θέμα του φυσικού πλούτου της Κύπρου.

Σε

δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του κ. Αναστασιάδη αναφέρει ότι «η κοινωνία εναποθέτει μεγάλες ελπίδες στο φυσικό αέριο για συντομότερη έξοδο από την οικονομική κρίση αλλά δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες ασυγχώρητων προχειροτήτων, απουσίας στρατηγικής, ετσιθελισμού, αδιαφάνειας και άρνησης για διαβούλευση, στοιχεία που οδήγησαν την κυπριακή οικονομία στο μηχανισμό στήριξης και την κοινωνία στο μνημόνιο».

Η κυβέρνηση, συνεχίζει ο κ. Μητσόπουλος, «επέλεξε να αγνοήσει τις αξιολογήσεις τόσο των δικών της τεχνοκρατών όσο και των ξένων συμβούλων της για το οικόπεδο 9 και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις όχι με την κοινοπραξία που κατατάγηκε πρώτη, αλλά με την τέταρτη, ενώ ο αρμόδιος υπουργός επικαλέστηκε τότε λόγους εθνικού συμφέροντος για την απόφαση αυτή, αρνούμενος ταυτόχρονα το αίτημα της Γενικής Ελέγκτριας να μελετήσει τα σχετικά έγγραφα».

Ο κ. Μητσόπουλος αναφέρει ότι «μερικές βδομάδες μετά, ο ίδιος Υπουργός – χωρίς και πάλι την παραμικρή εξήγηση – ακυρώνει την ανάθεση του οικοπέδου 9 στην κοινοπραξία που κατά τη δική του δήλωση εξυπηρετούσε το εθνικό συμφέρον και εξαγγέλλει διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία που κατατάγηκε μεν πρώτη, αλλά ο ίδιος αρχικά απέκλεισε».

«Είναι εύλογα τα ερωτηματικά που εγείρονται. Και ανεξήγητη η σπουδή που επιδεικνύεται για ένα τόσο ζωτικό θέμα. Για μια ακόμη φορά οι κυβερνητικοί χειρισμοί πλήττουν και τη διεθνή μας αξιοπιστία, αλλά και τη διαπραγματευτική μας ικανότητα», προσθέτει ο κ. Μητσόπουλος.

Αναφέρει, καταλήγοντας, ότι «η διαχείριση του φυσικού πλούτου της Κύπρου πρέπει να είναι αποτέλεσμα εθνικής συνεννόησης και στρατηγικής, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου, του λαού και των επόμενων γενεών».

Keywords
Τυχαία Θέματα