Ανησυχούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες για την επιβολή άδειας τέλους στα τουριστικά λεωφορεία

15:26 16/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σοβαρές ανησυχίες εκφράζει ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), για την επικείμενη επιβολή τέλους άδειας κυκλοφορίας στα τουριστικά λεωφορεία και καλεί την Κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα τουριστικά λεωφορεία είναι ένας τομέας που στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια την τουριστική βιομηχανία,

προσφέροντας πολύ ανταγωνιστικές τιμές και συμβάλλοντας, όπως αναφέρεται, στη διατήρηση της όσο το δυνατό χαμηλότερης τιμής του τουριστικού μας προϊόντος.

“Στον τομέα των τουριστικών μεταφορών, η Κύπρος κατατάσσεται στις χώρες με τις χαμηλότερες τιμές παρά την αλματώδη αύξηση των τελευταίων χρόνων στα καύσιμα, γεγονός που δυσκολεύει την επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι η επιβολή τέλους άδειας κυκλοφορίας στα τουριστικά λεωφορεία “θα επιφέρει αύξηση στην τιμή του τουριστικού μας προϊόντος με αποτέλεσμα την διάβρωση της ανταγωνιστικότητάς του, αλλά και το κλείσιμο ορισμένων εκ των επιχειρήσεων αυτών, οι οποίες είναι απαραίτητο να διατηρηθούν ενεργές και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τουριστική βιομηχανία”.

“Καλούμε και πάλι την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, να αντιμετωπίσουν την τουριστική βιομηχανία ως εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου και όχι ως πρόσκαιρο μέσο για την είσπραξη άμεσης φορολογίας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα