Ανώδυνη θεραπεία της κύστης κόκκυγος με λέιζερ ή ραδιοσυχνότητες

19:07 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τη χρήση λέιζερ ή με ραδιοσυχνότητες και τοπική αναισθησία δίνουν πλέον οι χειρουργοί οριστική λύση στο πρόβλημα της κύστης κόκκυγος που ταλαιπωρεί ένα στους δυο άνδρες.

Μάλιστα με τη χρήση λέιζερ ή ραδιοσυχνοτήτων (R-F) η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της κύστης κόκκυγος (σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο) είναι για τον ασθενή ανώδυνη και διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα της ιατρικής και ιδιαίτερα της χειρουργικής  βοηθά οι επεμβάσεις να είναι πιο γρήγορες

και ταυτόχρονα να δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ασθενής, όπως η περίπτωση της κύστης κόκκυγος».

Το κέρδος από την εξέλιξη στη τεχνολογία και την εφαρμογή της στη χειρουργική είναι πολύ μεγάλο τόσο για τους ασθενείς όσο και για τα ασφαλιστικά ταμεία. Κι αυτό γιατί μειώνουν σημαντικά το χρόνο της χειρουργικής επέμβασης, της παραμονής του ασθενή στο νοσοκομείο, της αποθεραπείας και της επιστροφής στην εργασία του.

Κύστη κόκκυγος – Συμπτώματα
Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή στην περιοχή του κόκκυγα. Ο κυστικός αυτός σχηματισμός δημιουργείται, συνήθως από διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα, αλλά ενδέχεται να οφείλεται και σε κύστη που σχηματίστηκε κατά την εμβρυϊκή ζωή του ασθενή….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα