Ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση στην συνάντηση Σιαρλή – ΕΒΕ Πάφου

15:06 12/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε σύσκεψη παρακάθισε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλής με τον πρόεδρο και τα μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου . Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ Σιαρλή ενημέρωσε το ΕΒΕ Πάφου για την καταρχήν συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου με την Τρόικα και

τι προνοεί για τα θέματα ανάπτυξης , το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της δανειοδότησης του επιχειρηματικού κόσμου ως επίσης και τη υιοθέτηση επιπρόσθετων μέτρων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη και τη μείωση των ποσοστών ανεργίας.

Επίσης εξετάστηκε το αίτημα της πόλης και επαρχίας Πάφου να συμπεριληφθεί στο γενικότερο σχεδιασμό του κράτους για την διαχείριση του φυσικού αερίου καθώς επίσης και η προώθηση της αδειοδότησης και κατασκευής των μεγάλων εμπλουτιστικών έργων ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα που θα επιφέρουν στην τοπική οικονομία της Επαρχίας πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Ο Βάσος Σιαρλή σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ανέφερε πως η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανταλλαγή απόψεων αλλά και στην αλληλοενημέρωση για θέματα ενδιαφέροντος .Μου δόθηκε πραγματικά είπε « μια ευκαιρία να ενημερώσω για την σημερινή κατάσταση όσον αφορά τις εξελίξεις του μνημονίου, που βρισκόμαστε με τις εισηγήσεις και τις διαπραγματεύσεις σε σχέση με την Τρόικα, και τί μέλλει γενέσθαι για τις υπόλοιπες τρεις εβδομάδες ».

Ο κ. Σιαρλή είπε ακόμη πως άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τις εισηγήσεις των μελών του επιμελητηρίου, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ χρήσιμες ώστε να διαμορφωθεί ότι το καλύτερο γίνεται για το επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου και με την συμβολή και τη συνεργασία του αλλά και ολόκληρου του κόσμου της Κύπρου στο σύνολο της , να μπορέσουμε όπως είπε, να ανταπεξέλθουμε απο την κρίση που περνούμε τώρα.

Ερωτηθείς σχετικά για το αίτημα της επαρχίας να συμπεριληφθεί στο γενικότερο σχεδιασμό του κράτους για την διαχείριση του φυσικού αερίου ο κ. Σιαρλή είπε πως η Πάφος θα πάρει το μερίδιο που της αναλογεί.

Όσον αφορά τις χρονοβόρες διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των λιμανιών της Κάτω Πάφου και του Λατσιού αλλά και την κατασκευή αγκυροβολίου στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου για ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων, ο κ. Σιαρλή ανέφερε, πως όταν υπάρχει θέληση μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε πρόβλημα που αφορά το κράτος. Η καλή θέληση πρόσθεσε, απέδειξε στο παρελθόν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το οποίο να μείνει άλυτο.

Αυτό συνέχισε που χρειάζεται ,είναι η εστίαση των ανθρώπων που ασχολούνται με το αντικείμενο, η επιμονή και η υπομονή.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Λεπτός αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου με τον Υπουργείο Οικονομικών. Στη σημερινή μας συνάντηση μας πρόσθεσε « έγινε μια πλήρης ενημέρωση απο τον κ Υπουργό όσον αφορά την πορεία της οικονομίας, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας καθώς και για την πορεία του μνημονίου».

Απο δική μας πλευρά είπε, έχουν τεθεί τα προβλήματα που απασχολούν την επαρχία της Πάφου και έχουμε συνέχισε « ανταλλάξει και τους προβληματισμούς μας, αναφορικά με το μνημόνιο και ειδικότερα τα προβλήματα που απορρέουν απο τα μέτρα στο χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως το θέμα της φορολογίας, της ακίνητης περιουσίας, καθώς και το θέμα της εκτίμησης των ακινήτων για σκοπούς εξασφαλίσεων».

Ο κ Λεπτός αναφέρθηκε και στο πάγιο αίτημα της Πάφου να συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό του κράτους για την διαχείριση του φυσικού αερίου.

Έχουμε κατέληξε, « ενημερώσει σχετικά και τον Υπουργό Ενέργειας καθώς και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς περί τούτου, και απο δικής μας όμως πλευράς έχουμε συστήσει ως ΣΕΚΟ μια ειδική επιτροπή τεχνοκρατών η οποία θα μελετήσει με ποιούς συγκεκριμένους τρόπους μπορεί η Πάφος να εμπλακεί σε αυτό τον τομέα».

Keywords
Τυχαία Θέματα