Αντάρτες που εισέβαλαν σε φυλακές στη Συρία απελευθέρωσαν 300 κρατούμενους

09:47 27/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε εγκαταστάσεις φυλακών εισέβαλαν αντάρτες στη βορειοδυτική Συρία και απελευθέρωσαν περίπου 300 κρατούμενους, δήλωσαν το Σάββατο ακτιβιστές.Παράλληλα, κυβερνητικά στρατεύματα επιτέθηκαν σε περιοχές τις οποίες έχουν καταλάβει ομάδες ανταρτών κοντά στην πρωτεύουσα και ανακάλυψαν τρεις σήραγγες που χρησιμοποιούσαν για λαθρεμπόριο όπλων.

“Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν γύρω και μέσα από τις κεντρικές εγκαταστάσεις των φυλακών στην επαρχία Ιντλίμπ, αργά την Παρασκευή και οι αντάρτες κατάφεραν να εισβάλουν στο κτήριο απελευθερώνοντας περίπου 300

κρατούμενους”, δήλωσε ο ακτιβιστής Αμπού Μοχάμεντ αλ-Ιντλιμπί.
Τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στη Συρία ανέφεραν ότι σφοδρές μάχες εξακολουθούν να μαίνονται κοντά στις εγκαταστάσεις των φυλακών.

Στο μεταξύ το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) ανακοίνωσε ότι 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά, σκοτώθηκαν το Σάββατο από επιδρομή της πολεμικής αεροπορίας του καθεστώτος στην πόλη Μανζίμπ στη βόρεια Συρία.

Στην επαρχία του Χαλεπίου, από τις αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν επίσης επτά άνθρωποι στο Αλ Μπάμπ και στο Αζαζ, σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα