Αντιπροσωπεία βουλευτών στις εργασίες της Συνόδου της ΚΣΣΕ

16:00 28/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων αναχωρεί μεθαύριο για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του 4ου Μέρους της Συνόδου 2012 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα διεξαχθούν από 1 μέχρι 5 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους βουλευτές Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής), Γιώργο Λουκαϊδη, Αθηνά Κυριακίδου και Νίκο Νικολαϊδη.

Όπως αναφέρεται, ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία, η τήρηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης, η διεξαγωγή δημοκρατικότερων εκλογών, μέτρα για την προώθηση της ισότητας των φύλων στα πολιτικά κόμματα, το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής στην εκπαίδευση στον χώρο του Συμβουλίου της Ευρώπης και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε σχέση με την εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των προσωπικοτήτων που αναμένεται να προσφωνήσουν τη Σύνοδο είναι ο Πρόεδρος της Μολδαβίας Nicolae Timofti, ο Πρόεδρος της Αλβανίας  Bujar Nishani, και ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Edmond Panariti εκπροσωπώντας την Αλβανική Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Την αντιπροσωπεία συνοδεύουν ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων, Πανίκος Πουργουρίδης και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ Γαβριέλλα Μαραγκού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα