Αντίθετος με το κεκτημένο ο νόμος περί ξεπουλημάτων

15:06 16/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μετά τις δύο αθωωτικές αποφάσεις του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η εταιρεία Ermes Department Stores Plc, μέλος του Ομίλου Σιακόλα, αθωώθηκε και από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας από τις κατηγορίες για διενέργεια εκπτώσεων εκτός των περιόδων που καθορίζονται με βάση το Νόμο περί Ξεπουλημάτων.

Όπως αναφέρεται, σε σχετική ανακοίνωση, είναι το τρίτο Δικαστήριο που δικαιώνει τη

θέση της Εταιρείας ότι οι πρόνοιες του Νόμου περί Ξεπουλημάτων είναι αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Οδηγία περί Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών, γεγονός που σημαίνει ότι τα ξεπουλήματα σε οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου δεν είναι παράνομα.

Στην απόφασή του ημερομηνίας 13/1/2012 το Δικαστήριο τονίζει ότι ο γενικός τρόπος με τον οποίο τίθενται στο Νόμο οι περιορισμοί στη διενέργεια εκπτώσεων είναι αντίθετος με την Ευρωπαϊκή Οδηγία και ότι η διενέργεια εκπτώσεων εκτός των χρονικών περιόδων που θέτει ο Νόμος δεν αποτελεί αθέμιτη εμπορική πρακτική που μπορεί να απαγορευθεί με βάση την Οδηγία, προστίθεται.

Τέλος αναφέρεται ότι την ίδια μέρα, άλλες υποθέσεις με πανομοιότυπες κατηγορίες που αφορούσαν άλλες εταιρείες και εκκρεμούσαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αναστάληκαν με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα και αποσύρθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα