Απαγορεύθηκε η είσοδος οικογένειας Τούρκων στην Κω λόγω σφραγίδας ψευδοκράτους

18:22 3/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο «5 χιλιάδες ευρώ για κάθε σφραγίδα», η τουρκική εφημερίδα «Χαμπερντάρ» αναφέρει σήμερα πρωτοσέλιδα ότι η ελληνική Αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο στην Κω σε μια οικογένεια Τούρκων επειδή στα διαβατήριά τους υπήρχε η σφραγίδα του ψευδοκράτους.

Πρόκειται για τον Τ/κ αρχιτέκτονα Λουτφιγέ Τσιετινέρ, ο οποίος διαμένει στην Κωνσταντινούπολη και είναι κάτοχος βρετανικού διαβατηρίου και δυο γυναίκες, η Εμέρ και Οζγκέ Τσιετινέρ με τουρκικό διαβατήριο, όπως γράφει το δημοσίευμα. Κατά την άφιξη τους στο λιμάνι

της Κω, αναφέρεται, τους απαγορεύθηκε η είσοδος στο νησί και κρατηθήκαν για 8 ώρες στο πλοίο, καθότι στα τουρκικά διαβατήρια των δύο γυναικών υπήρχαν σφραγίδες του ψευδοκράτους.

Ο κ. Τσιετινέρ δήλωσε ότι η ελληνική Αστυνομία τους ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμιά χώρα με την ονομασία «Τ.Δ.Β.Κ.» και ότι εισήλθαν στην Κύπρο από παράνομο λιμάνι. Πρόσθεσε ότι τους κατασχέθηκαν τα διαβατήρια, ανακρίθηκαν και κρατήθηκαν στο πλοίο για 8 ώρες, μέχρι την αναχώρησή του για την Αλικαρνασσό. Σύμφωνα με τον κ. Τσιεντινέρ, η ελληνική Αστυνομία επέβαλε στο τουρκικό σκάφος πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε μία από τις 6 σφραγίδες του ψευδοκράτους που είχε η οικογένεια στα διαβατήρια της, συνολικά 30.000 ευρώ.

Ο κ. Τσιετινέρ διαμαρτύρεται στις δηλώσεις του για περιορισμό της ελευθερίας του, κάνει λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά των ελληνικών αρχών και καταδικάζει όσους επισκέπτονται την Ελλάδα, λέγοντας ότι το ψευδοκράτος είναι η χώρα του, “εάν δεν με αποδέχονται εμένα, ούτε στη χώρα μου να έρθουν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα