Απαλλάχτηκε ο Συνταγματάρχης Γεωργιάδης από την υπόθεση του Μαρί

10:52 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την εξαίρεση του Συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργιάδη από όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σε σχέση με τη φονική έκρηξη στο Μαρί την 11 Ιουλίου 2011 ζήτησε Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής και έκανε δεκτή το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Όπως λέχθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο συνέχισε σήμερα τη διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης της φονικής έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», η κατηγορία εναντίον του κ. Γεωργιάδη αφορά μη εκτέλεση καθήκοντος στις 11 Ιουλίου 2011.

Συγκεκριμένα, αφορά το γεγονός ότι δεν έδωσε οδηγίες να απομακρυνθούν από το χώρο της έκρηξης ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης Ανδρέας Ιωαννίδης και οι υπόλοιποι ενώ γνώριζε τον κίνδυνο της έκρηξης.

Επίσης, αποφασίστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο η αναστολή της δικαστικής διαδικασίας εναντίον του τέως Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Πέτρου Τσαλικίδη, αφού έχει σχηματιστεί δικογραφία από τον Εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών και θα δικαστεί στην Ελλάδα.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο τέως Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, ο τέως Υπαρχηγός της ΕΦ Σάββας Αργυρού, οι τέως Διευθυντής και Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Ανδρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους και ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Ανδρέας Λοϊζίδης παραπέμπονται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, το οποίο θα συνεδριάσει στη Λάρνακα στις 6 Ιουλίου, στις εννέα το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα