Απάντηση Χρύση Παντελίδη σε αναφορά του κ. Χριστόφια για την οικονομία

10:05 12/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Δήλωση του κ. Χρύση Παντελίδη Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Η χτεσινή αναφορά του κ. Χριστόφια στην ομιλία του στο συνέδριο των ΕΔΗ, με την οποία επέρριψε την ευθύνη για τη σημερινή κάκιστη κατάσταση της κυπριακής οικονομίας στις προηγούμενες κυβερνήσεις και σε αποφάσεις που αυτές έλαβαν, είναι μέρος της πάγιας και προσφιλούς τακτικής του κ. Χριστόφια να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να φορτώνει σε άλλους τα λάθη και τις παραλείψεις του.

Επειδή όμως έχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης Χριστόφια

και ενδεχομένως κάποιοι, ηθελημένα ή άθελα τους, να έχουν ξεχάσει, θυμίζω ενδεικτικά ότι:
1. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος παρέλαβε Προϋπολογισμό με Δημοσιονομικό Έλλειμμα -6.5% (το 2003) και παρέδωσε Δημοσιονομικό Πλεόνασμα +0.9% (2008), ενώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά το Πλεόνασμα είχε φτάσει μέχρι το +3.5% (2007). (Πρόκειται για το γνωστό «κομπόδεμα» για το οποίο, τότε, οι σημερινοί κυβερνώντες επέκριναν τον Τάσσο Παπαδόπουλο).
2. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος παρέλαβε Προϋπολογισμό με Δημόσιο Χρέος 68.9% (2003) και παρέδωσε Δημόσιο Χρέος μόνο 49.1% (2008).
3. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος έβαλε την Κυπριακή Δημοκρατία στη ζώνη του Ευρώ, την 1 Ιανουαρίου 2008 και ανέδειξε την κυπριακή οικονομία στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης, τόσο στο επίπεδο των οικονομικών δεικτών όσο και στο επίπεδο των αξιολογήσεων των διεθνών οίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα