Απάντηση Γ. Λιλλήκα στις δηλώσεις Σ. Μαλά για ΔΔΟ

19:49 27/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε γραπτή δήλωσή του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας εκφράζει τη χαρά του, “που ο κ. Μαλάς παρά τη μεγάλη του προσπάθεια να ωραιοποιήσει τη συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση της διζωνικής, παραδέχεται ότι η λύση που προτείνει δεν διαφέρει σε τίποτα από το σύστημα του απαρτχάιντ που λειτούργησε στη Νότιο Αφρική και η υπόλοιπη ανθρωπότητα καταδίκασε”.

Αναφέρει ότι “ο κ. Μαλάς παραδέχεται με ενθουσιασμό, ότι οι όποιοι Ελληνοκύπριοι να ζουν στο τ/κ «συνιστών κράτος», όπως λέει και το κοινό ανακοινωθέν

Χριστόφια – Ταλάτ της 23ης Μάιου 2008, δεν θα έχουν πολιτικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες”.

Διερωτόμαστε, συνεχίζει, γιατί χαίρεται ο κ. Μαλάς με το απλό ενδεχόμενο κάποιοι να τους επιτρέπεται να ζήσουν στην πατρίδα τους σε ένα αντιδημοκρατικό και ανελεύθερο καθεστώς.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Μαλά, αναφέρεται, ότι και οι έγχρωμοι στη Νότιο Αφρική δικαιούταν να ζήσουν στην χώρα τους, αλλά χωρίς κανένα δικαίωμα και χωρίς δημοκρατικές ελευθερίες.

“Αυτό το ρατσιστικό καθεστώς του απαρτχάιντ που απέρριψε ολόκληρη η ανθρωπότητα μας προτείνει η περηφάνια ο κ. Μαλάς να εφαρμόσουμε στην Κύπρο του 21ου αιώνα. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες της Αριστεράς, όπως και όλοι οι πολίτες, απορρίπτουν τέτοιες προσεγγίσεις που καταλύουν τη Δημοκρατία”, καταλήγει ο κ. Λιλλήκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα