Απάντηση Προέδρου Επ. Οικονομικών προς ΕΤΥΚ

18:17 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό Οικονομικών, παρέπεμψε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος τις επικρίσεις της ΕΤΥΚ για την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Λαϊκής Τράπεζας χωρίς προηγούμενο διάλογο με τη συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων.

Η ΕΤΥΚ αντέδρασε χθες διότι στο διάταγμα

στήριξης της Λαϊκής Τράπεζας περιλήφθηκε σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο περιλαμβάνει περικοπές στα λειτουργικά έξοδα και στο μισθολόγιο της τράπεζας χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μαζί της.

”Η Βουλή δεν έχει ψηφίσει κανένα διάταγμα και καμία περικοπή μισθών, απλά η Βουλή ψήφισε μία τροπολογία που αφορούσε τον τρόπο διάθεσης δικαιωμάτων μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας”, ανέφερε απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΤΥΚ ο κ. Παπαδόπουλος.

Οπως ανέφερε, ”το διάταγμα για το οποίο γίνεται λόγος το έχει εκδώσει ο Υπουργός Οικονομικών όχι η Βουλή και προφανώς αυτό το διάταγμα έχει εκδοθεί με τη σύμφωνο γνώμη της διακυβέρνησης Χριστόφια”.

|Δεν τίθετο οποιοδήποτε θέμα να αποφασίσει η Βουλή για τα δικαιώματα ή τους όρους εργασίας των εργαζομένων σε οποιαδήποτε τράπεζα και επομένως για αυτό το λόγο τυπικά δεν υπήρχε λόγος να διαβουλευτεί η Βουλή με οποιαδήποτε συντεχνία», είπε.

Ανέφερε ότι ”λόγω του πιεστικού χρονοδιαγράμματος που επιβλήθηκε στη Βουλή, εκ των πραγμάτων δεν υπήρχε χρόνος για τέτοια διαβούλευση”.

”Επί της ουσίας, ναι, η καθυστέρηση που επέδειξε η Κυβέρνηση στο να φέρει αυτό το νομοσχέδιο ενώπιον της Βουλής δεν έδωσε το χρόνο και δεν επέτρεψε να προηγηθεί διεξοδικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τα ζητήματα που έχουμε ενώπιόν μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε, τέλος, ότι ”η Βουλή ζήτησε κατά την έγκριση του διατάγματος ρητή αναφορά ότι εάν θα επέλθουν οποιεσδήποτε αλλαγές σε όρους εργασίας των εργαζομένων της συγκεκριμένης τράπεζας αυτό θα γίνει κατόπιν διαβούλευσης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα