Απεργία στα γερμανικά/ισπανικά αεροδρόμια, ακυρώσεις πτήσεων

22:04 26/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού όλων των κατηγοριών στα γερμανικά μεγάλα αεροδρόμια με μισθολογικά αιτήματα–δηλαδή αύξηση 6,5%, εφάπαξ καταβολή της–είχαν ως αποτέλεσμα, από το σύνολο των δρομολογίων που είχαν προγραμματίσει οι αερομεταφορείς Lufthansa και Air Berlin, να ακυρωθούν σήμερα συνολικά 408 πτήσεις.

Από τις ακυρωθείσες πτήσεις, οι 400 είναι της Lufthansa,

κατά πλεοψηφίαν πτήσεις εσωτερικού. Το γερμανικό δημόσιο αντιπροτείνει στους εργαζομένους αύξηση κοντά στο 4%, αλλά και προτείνει αυτή να καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις.

Στο επιβατικό κοινό στα αεροδρόμια της Κολωνίας, Στουτγάρδης, Ντίσελντορφ, Μονάχου και Φρανκφούρτης, δόθηκαν σιδηροδρομικά εισιτήρια, προς τους πλησιέστερους προορισμούς, συγκριτικά με τους αρχικούς.

Εν τω μεταξύ, τα δρομολόγια της αεροπορικής εταιρείας Iberia, μαζί με αυτά της θυγατρικής Air Nostrum ακυρώθηκαν σήμερα σε ποσοστό τουλάχιστον 60%, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας στην Ισπανία.

Οσον αφορά τα δρομολόγια της Iberia, σε σύνολο 342 ακυρώθηκαν τα 222. Οσον αφορά την Air Nostrum, από τα 319 σημερινά δρομολόγιά της έγιναν μόνον τα 119 ”παρά τις τροποποιήσεις ωραρίων της τελευταίας στιγμής, ώστε να γίνουν οι περισσότερες δυνατές πτήσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα