Από ΤΔΒΚ σε Cyprus Turkish Cypriot

10:53 28/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο κωδικός «CTR», δηλαδή Cyprus Turkish Cypriot και όχι «ΤΔΒΚ», όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, θα αναγράφεται πλέον στα διαβατήρια του ψευδοκράτους, μετά από απόφαση του ”υπουργικού συμβουλίου” στις 23 Μαΐου, στο πλαίσιο της ετοιμασίας του συστήματος ηλεκτρονικών διαβατηρίων (e-passport) στα κατεχόμενα και της εναρμόνισης με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (International Civil Aviation Organization-ICAO).

Η εφημερίδα “Χαβαντίς”

παρατίθεται αυτούσια την απόφαση του «υπουργικού», όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην ”επίσημη εφημερίδα” του ψευδοκράτους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ”υπουργικό” αποφάσισε ακόμη όπως η «υπηκοότητα» που θα αναγράφεται στα διαβατήρια θα είναι η «Τουρκοκυπριακή» και όχι «πολίτης της ΤΔΒΚ», όπως αναγραφόταν μέχρι σήμερα.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι η ονομασία «τ/κ κράτος» περιλαμβανόταν στο σχέδιο Ανάν το 2004, ενώ από το 2004 το ψευδοκράτος εκπροσωπείται στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης με την ίδια ονομασία. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, σε παλαιότερες δηλώσεις του, μίλησε για αλλαγές στο «σύνταγμα» και τους νόμους του ψευδοκράτους σε περίπτωση μη επίτευξης λύσης, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο αυτό δυνατόν να αλλάξει και η ονομασία από «ΤΔΒΚ» σε «τ/κ κράτος».

Σημειώνεται ακόμη ότι η εφημερίδα σε άλλο δημοσίευμα της γράφει ότι το Συμβούλιο Δημόσιων Διαγωνισμών της Τουρκίας ακύρωσε για λόγους ασφαλείας την προσφορά της γαλλικής εταιρείας Gemalto που αφορά στην ετοιμασία συστήματος ηλεκτρονικών διαβατηρίων στη χώρα (e-passport) και διατυπώνει το ερώτημα κατά πόσο θα πράξει το ίδιο και το ψευδοκράτος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, η κατακύρωση του διαγωνισμού στα κατεχόμενα δόθηκε στην ισπανική εταιρεία Idra, η οποία είναι η ίδια που εφάρμοσε στην Κυπριακή Δημοκρατία το σύστημα ελέγχου ταυτοτήτων και διαβατηρίων στα αεροδρόμια και λιμάνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα