Αποδίδουν τα μέτρα τις Αστυνομίας στις τράπεζες, συνεργάσιμοι οι πολίτες, λέει ο Ι. Νικολάου

16:26 28/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Αστυνομία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας σε συνεργασία με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, κατά την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας των τραπεζών, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου. Εξήρε παράλληλα την συμπεριφορά των πολιτών, λέγοντας ότι η ομαλή λειτουργία οφείλεται κυρίως στη συνεργασία και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν, αναμένοντας

με υπομονή να εξυπηρετηθούν.

«Θέλουμε να προσφέρουμε στους πολίτες μια ασφαλή πρόσβαση στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και σωστή αντιμετώπιση του οποιουδήποτε κινδύνου πιθανώς να προκύψει» είπε ο κ. Νικολάου, σε δηλώσεις του το μεσημέρι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς να αποκάλυψε το περιεχόμενο των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Είπε ότι μέλημα της Αστυνομίας είναι η δημιουργία αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας, καθώς και η ασφαλής και άρτια εξυπηρέτηση όλων των πολιτών. «Η Αστυνομία νοιάζεται για τους πολίτες και την εύρυθμη εξυπηρέτησή τους στις τράπεζες, για αυτό έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σε συνεννόηση με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», είπε.

Ανέφερε παράλληλα ότι «η ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας» και κάλεσε τους πολίτες να λαμβάνουν τα δικά τους μέτρα ασφάλειας και προστασίας των χρημάτων τους που θα εκταμιεύσουν από τις τράπεζες.

Συμπλήρωσε εξάλλου ότι το ωράριο έχει παραταθεί για σήμερα, Πέμπτη μέχρι τις 6.00μμ και είπε ότι «με λίγη υπομονή θα εξυπηρετηθούν όλοι». Κατέληξε, λέγοντας ότι ο τόπος διέρχεται συνθήκες έκτακτης ανάγκης και είναι επιβεβλημένη η επίδειξη κατανόησης και αλληλεγγύης από όλους, ενώ ζήτησε κατανόηση και σεβασμό στο διάταγμα έως ότου αρθούν τα περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές.

Ερωτηθείς αν υπήρχε φόβος για επεισόδια από καταθέτες, ο κ. Νικολάου είπε ότι οι πολίτες επιδεικνύουν πλήρη συνεργασία και πρόσθεσε ότι οι όποιες προβλέψεις για τυχόν επεισόδια έχουν διαψευστεί από τους ίδιους τους πολίτες.

Σε άλλη ερώτηση, αν έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Νικολάου απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι «δεν έχει ληφθεί κανένα πρόσθετο μέτρο», καθώς «δεν διαπιστώσαμε να υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος».

Keywords
Τυχαία Θέματα