Αποφασισμένος να λήξει το θέμα του ξεπλύματος, δηλώνει ο Αναστασιάδης στην “Bild”

17:35 25/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τους ισχυρισμούς περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Κύπρο απορρίπτει σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί την Τρίτη στην γερμανική εφημερίδα “Bild”, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας, ο κ. Αναστασιάδης στη συνέντευξή του αναφέρει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού

τομέα της Κύπρου και δηλώνει ότι συμφωνεί με τη θέση που εξέφρασαν Γαλλία και Γερμανία για συμφωνία στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου μέχρι το Μάρτιο.

Παράλληλα, στη συνέντευξή του, το πλήρες κείμενο της οποίας θα μεταδοθεί αύριο, ο κ. Αναστασιάδης υπενθυμίζει ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τις πλείστες διατάξεις του Μνημονίου και σημειώνει ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για την Κύπρο είναι εξαιρετικές, αφού υπάρχει δέσμευση για όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Τώρα χρειαζόμαστε μόνο ένα χέρι βοήθειας», αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι η Κύπρος είναι μεν μια μικρή χώρα με οικονομικά προβλήματα, αλλά υπογραμμίζει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χάσει την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά της.

«Εχουμε ξεπεράσει μεγάλες προκλήσεις στο παρελθόν”, δηλώνει.

Προσθέτει ότι το ξέπλυμα χρήματος είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και ότι καμία χώρα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι πλήρως απαλλαγμένη από αυτό.

Χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς άδικους και υπερβολικούς και σημειώνει ότι υπήρξαν έλεγχοι, τα νομικά και θεσμικά πλαίσια στην Κύπρο είναι στερεά και έχουν εφαρμοστεί οι προτάσεις της Τρόικας.

«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και είμαι αποφασισμένος να λήξει αυτή η συζήτηση» καταλήγει ο κ. Αναστασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα