Απομάκρυνση επικίνδυνων πυρομαχικών από το στρατόπεδο της Παλώδιας

15:17 3/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Εθνική Φρουρά έχει απομακρύνει όλα τα επικίνδυνα πυρομαχικά από το στρατόπεδο της Παλώδιας και υπολογίζεται ότι μέχρι τον Ιούνιο θα καταστραφούν όλα στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού, ανέφερε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Γιώργου Βαρνάβα και του μέλους της, Βουλευτή Χρίστου Μέση.

«Δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα απομάκρυνσης των ακατάλληλων πυρομαχικών, όπως επίσης έχουν εκπονηθεί και οι σχεδιασμοί για την ενίσχυση ασφάλειας του συγκεκριμένου στρατοπέδου»,

είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βαρνάβα ανέφερε επίσης ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε, τα επικίνδυνα πυρομαχικά «έχουν απομακρυνθεί εξ ολοκλήρου από την Παλώδια και συνεχίζεται η καταστροφή τους στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού».

Όπως είναι γνωστό, είπε, «ο αριθμός των υπολοίπων έχει μεταφερθεί σε περιοχή όπου έχει τοποθετηθεί κάτω από ασφάλεια και καταστρέφονται σταδιακά», προσθέτοντας ότι «σίγουρα υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες στην καταστροφή, αλλά η δέσμευση είναι ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο υπολογίζεται ότι θα έχει καταστραφεί όλος ο αριθμός των συγκεκριμένων πυρομαχικών».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι η Επιτροπή ενημερώθηκε από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς ότι έχει εκπονηθεί μια μελέτη εικοσαετούς προγραμματισμού σε σχέση με το τι αφορά γενικά την Εθνική Φρουρά, θέματα ασφάλειας του στρατιωτικού προσωπικού, εγκαταστάσεων, εξοπλισμών κ.ά.

«Σίγουρα όλος αυτός ο σχεδιασμός εξαρτάται και από την οικονομική ευχέρεια την οποία έχει το κράτος για να μπορεί να ανταποκριθεί», δήλωσε.

Ο κ. Βαρνάβα είπε, επίσης, ότι η Επιτροπή προγραμματίζει να καλέσει τον Υπουργό Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη περί τις αρχές Ιουνίου «για να ενημερώσει ενδελεχώς την Επιτροπή σε σχέση με αυτή τη μελέτη και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Εθνικής Φρουράς».

Ανέφερε ότι η Επιτροπή «έχει υποδείξει στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και στους παρόντες Αξιωματικούς ότι αποδίδουμε τεράστια σημασία στη λήψη μέτρων για την ασφάλεια πρώτα απ’ όλα του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς και δεύτερον, σε θέματα φύλαξης των πυρομαχικών και των εξοπλιστικών συστημάτων που κατέχει η Εθνική Φρουρά».

Πήραμε, είπε, «τις διαβεβαιώσεις ότι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τη φύλαξη και ταυτόχρονα την ασφάλεια του προσωπικού».

«Η Επιτροπή Αμυνας έχει δηλώσει όπως πάντοτε, ότι οι δεσμεύσεις και το τι δηλώνουν ενώπιον της Επιτροπής καταγράφονται και αντιλαμβάνεστε, ότι φέρει την ακεραία ευθύνη οποιοσδήποτε μιλά ενώπιον της Επιτροπής σε σχέση με το τι λέει», ανέφερε.

Σε δικές του δηλώσεις για το θέμα ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις Χρίστος Μέσης ανέφερε ότι «είχαμε την ευκαιρία στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Αμυνας να ενημερωθούμε από την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς στην παρουσία και του Αρχηγού για θέματα ασφάλειας των πυρομαχικών, του προσωπικού και των εγκ

Keywords
Τυχαία Θέματα