Απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων

22:59 24/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων επιχείρησε να κάνει ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο φρουροί των φυλακών αντιλήφθηκαν την απόπειρα απόδρασης και πυροβόλησαν το ελικόπτερο, κατά τη διάρκεια της απογείωσης του, με αποτέλεσμα να το καθηλώσουν στον χώρο της φυλακής.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί και φύλακες δέχθηκαν πυρά από το ελικόπτερο και στη συνέχεια

ανταπέδωσαν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από το ελικόπτερο έριξαν μια ανεμόσκαλα και ο Βλαστός στην προσπάθειά του να ανέβει σκάλωσε στα συρματοπλέγματα και έπεσε από ύψος έξι μέτρων. Ο Βλαστός, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έχει υποστεί κάταγμα στον καρπό, ενώ ο πιλότος του ελικοπτέρου έχει διαμπερές τραύμα στο χέρι.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, ο χειριστής, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος, που συνελήφθησαν.

Παράλληλα, αναζητείται σάκος με όπλα μέσα στην φυλακή, καθώς πιστεύεται ότι τον πέταξαν από το ελικόπτερο και πιθανόν να βρίσκεται σε χέρια κρατουμένων, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει ομάδα των ΕΚΑΜ για να κάνει έρευνες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Εξωτερικών Φρουρών των Φυλακών Τρικάλων η πληροφορία για την απόπειρα της απόδρασης υπήρχε πριν από τα Χριστούγεννα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, με τον οποίο επικοινώνησε ο ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, ενώ ανέφερε ότι ο βαρυποινίτης έχει τραυματιστεί από τις σφαίρες και έχει μεταφερθεί στο ιατρείο των φυλακών. Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση ο Βλαστός είναι σοβαρά τραυματισμένος και χρειάζεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαστός έχει καταδικαστεί δυο φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή του στο λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μέλη των πυρήνων της φωτιάς σχεδίαζαν δίδυμη απόδραση με δύο ελικόπτερα από τον Κορυδαλλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα