Αποπροσανατολισμός σε ότι αφόρα την οικονομική πολιτική

14:08 23/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, σχολιάζοντας την οικονομική κυβερνητική πολιτική,  είπε πως “έχει παραλύσει και δυστυχώς οδηγεί σε πτώχευση την κυπριακή οικονομία, οι αλλοπρόσαλλες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων προκαλούν σύγχυση και μαρτυρούν απουσία σαφούς προσανατολισμού”.

Η λήψη μέτρων σημείωσε ο κ. Ομήρου, “εγκυμονεί για εβδομάδες χωρίς ενημέρωση και χωρίς γνώση των πολιτικών δυνάμεων. Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζιτικού συστήματος

αλλά και η αναχρηματοδότηση του δημοσίου χρέους είναι άγνωστο ακόμα πως θα επιτευχτεί με δάνειο από τρίτους ή με προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στήριξης. Αυτή η πρωτοφανής σύγχυση και απουσία σαφούς προσανατολισμού επιβαρύνει το αρνητικό κλίμα στην οικονομία και οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση και ακόμα πιο απαισιόδοξες προοπτικές”.

Όπως ανέφερε ο κ. Ομήρου “όλα αυτά τα ασαφή και αντιφατικά, πλανώνται, ενώ τα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί και δεν έχουν κοινοποιηθεί για διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών υποτίθεται ότι ενημερώνει τα ευρωπαϊκά συλλογικά θεσμικά όργανα για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν” .

“Οι επανειλημμένες προτροπές και εκκλήσεις μας για πραγματοποίηση σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, των πολιτικών δυνάμεων, δεν έχουν ακόμα εισακουστεί και μια τέτοια σύσκεψη παραπέμπεται στο άγνωστο και άδηλο μέλλον. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης, η απουσία σαφούς πολιτικής κατεύθυνσης αλλά και η απουσία μέτρων ανάπτυξης επιτείνουν δυστυχώς την εικόνα αναξιοπιστίας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, ανέφερε ο κ. Ομήρου.

“Η κυβέρνηση που με τις αναστολές, τους δισταγμούς και τη συστηματική άρνηση να πάρει μέτρα όταν θα έπρεπε να τα είχε πάρει για να αντιμετωπιστεί η κρίση που ερχόταν, παρουσιάζεται και σήμερα αναποφάσιστη και με δισταγμούς , αναστολές και απουσία προσανατολισμού και κατεύθυνσης. Και βέβαια όλα αυτά με την ανεργία να καλπάζει με τις επιχειρήσεις να κλείνουν και τα νοικοκυριά να ασφυκτιούν. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, έστω και την υστάτη”, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα