Απόψε αποφασίζουν οι Οικολόγοι για το δεύτερο γύρο εκλογών

11:07 18/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι Οικολόγοι ενώπιον του Β’ Γύρου των Προεδρικών εκλογών – Δήλωση Γενικής Γραμματέα Οικολόγων κας. Ιωάννας Παναγιώτου

Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θέλουμε να συγχαρούμε τον κ. Αναστασιάδη για την πρωτιά και το ψηλό ποσοστό που εξασφάλισε στον πρώτο γύρω των εκλογών. Συγχαρητήρια θέλουμε να εκφράσουμε και στον κ. Γιώργο Λιλλήκα για το πολύ αξιοπρεπές αποτέλεσμα που έχει εξασφαλίσει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Επίσης ευχαριστούμε τα μέλη και τους ψηφοφόρους του Κινήματος που προσήλθαν στις κάλπες και άσκησαν

το δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές.

Ανεξάρτητα αν ως Κίνημα δεν έχουμε εμπλακεί στον προεκλογικό, η πολιτική μας παρουσία και δράση συνεχίζεται σε καθημερινή βάση, ως απόδειξη ότι δεν απέχουμε της πολιτικής. Πολιτική όμως χωρίς πολίτες δεν είναι βιώσιμη.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δεν στήριξε κάποιο υποψήφιο στον πρώτο γύρο των εκλογών όχι γιατί επέλεξε την αποχή αλλά γιατί δεν υπήρχε πλειοψηφική προτίμηση σύμφωνα με το καταστατικό. Η απουσία συλλογικής υποστήριξης προς ένα υποψήφιο, δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως απουσία πολιτικής παρουσίας και τοποθέτησης αλλά ως σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες του Κινήματος.

Για το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, το οποίο κλείνει σήμερα 17 χρόνια πολιτικής παρουσίας, δράσης και προσφοράς στον τόπο και στο λαό μας (18/2/1996 – 18/2/2013), το διακύβευμα είναι η διασφάλιση της ενότητας και της συνοχής του, στοιχεία που θα του επιτρέψουν να συνεχίσει με αυξημένη δυναμική την οικολογική και πολιτική του παρουσία. Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση για κατά βούληση επιλογή» στον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών, παραμένει σταθερά μέσα στα πλαίσια της πολιτικής αξιοπρέπειας και ιδεολογικής καθαρότητας που χαρακτηρίζουν τα πρώτα 17 χρόνια της ζωής του. Με άλλα λόγια η ιστορία μας, δεν μας επιτρέπει να μετατρέψουμε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών σε δορυφόρο, ουραγό και χειροκροτητή.

Με βάση το πιο πάνω στόχο συνεδριάζει απόψε η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων στη Λεμεσό για να αποφασίσει για τη στάση που το Κίνημα θα τηρήσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Για εμάς μέγιστη σημασία έχει η επόμενη μέρα της εκλογής νέου προέδρου όπου αναμένουμε από την νέα κυβέρνηση να μετουσιώσει τα «θα» σε πράξη ώστε να περάσουμε πραγματικά στην εποχή της διαφάνειας, της ενότητας, της συμμετοχικότητας, της σύγχρονης διακυβέρνησης, της νέας πράσινης οικονομίας και του δίκαιου κοινωνικού κράτους.

Αν η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης γι’ αυτές τις αλλαγές είναι ειλικρινής και ουσιαστική τότε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θα είναι εκεί ως συνοδοιπόρος, και όχι ως δορυφόρος, ως συμπαραστάτης και όχι ως χειροκροτητής, ως συνεργάτης και όχι ως προεδρικός ακόλουθος και ευνούχος της εξουσίας. Αν όχι θα αγωνισθούμε για την οικολογική αλλαγή όπως μάθαμε να κάνουμε τα 17 πρώτα χρόνια της ζωής του κινήματος μας, με ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα και καθαρότητα στα λόγια και στις πράξεις.

Δήλωση για το θέμα από τη Γενική Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Ιωάννα Παναγιώτου, σήμερα Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, στις 11:15 π.μ. στο γραφείο του Κινήματος στη Λεμεσό (Γλάδστωνος 77, Πολυκατοικία Κοάλα, Γραφείο 31).

Keywords
Τυχαία Θέματα