Αποσύρθηκαν οι υποθέσεις εναντίον πολιτών για εξύβριση του Προέδρου

21:52 15/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αποσύρθηκαν οριστικά και οι πέντε υποθέσεις εναντίον πολιτών, οι οποίοι κατηγορούνταν για εξύβριση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Και οι πέντε υποθέσεις που εκκρεμούν σε δικαστήρια εναντίον πολιτών, επειδή καταφέρθηκαν κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, λίγο μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μαρί, αποσύρθηκαν με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη.

Τις επόμενες μέρες θα καταχωρηθεί αναστολή ποινικής δίωξης και θα αποσυρθούν οι φάκελοι και των πέντε υποθέσεων, που έχουν παρουσιαστεί αυτό το διάστημα

ενώπιον της δικαιοσύνης

Ολες οι φερόμενες ύβρεις έγιναν κατά τον Αύγουστο του 2011, ένα μήνα μετά την έκρηξη στο Μαρί, διάστημα κατά το οποίο υπήρξαν έντονες επικρίσεις γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου Χριστόφια.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας είπε πως ο φάκελος της μιας εκ των πέντε υποθέσεων που είχε φτάσει κοντά του, δεν αφορούσε εξύβριση η οποία έγινε με την ευκαιρία των γεγονότων του Μαρί, αλλά αφορούσε μια άλλη περίπτωση.

«Σε αυτή την περίπτωση είχα πει εγώ να γίνει δίωξη. Οι άλλες τέσσερις, είχαν καταχωρηθεί από την αστυνομία και μάλιστα κατά τη γνώμη μου μερικές από αυτές δεν είχαν καν υπόθεση, γιατί δεν θα μπορούσαν καν να αποδειχθούν στο δικαστήριο».

Οπως σημείωσε ο Γενικός Εισαγγελέας «ο Πρόεδρος δεν είχε καμιά σχέση με αυτές τις υποθέσεις και δεν είχε πει να γίνουν διώξεις».

«Οι διώξεις δεν έγιναν επειδή τις επεδίωξε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αντίθετα έγιναν από την αστυνομία», κατέληξε ο κ. Κληρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα