Απρόσκοπτα να καταβάλλονται τα επιδόματα τέκνου, λέει ο ΔΗΣΥ

11:06 26/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) εισηγείται όπως «η καταβολή των επιδομάτων προς τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες συνεχιστεί απρόσκοπτα και όταν ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων, να γίνουν εκ των υστέρων οι ανάλογες αναπροσαρμογές».

«Με τον τρόπο αυτό θα στηριχθεί το εισόδημα των πολύτεκνων οικογενειών και θα περιοριστούν στο ελάχιστο τα προβλήματα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη

περίοδο», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος.

Ο κ. Μητσόπουλος αναφέρει ότι «για τις περισσότερες οικογένειες, ιδιαίτερα για αυτές που ανήκουν στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, τα εισοδήματα τέκνου αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος των εισοδημάτων τους».

Προσθέτει ότι «με βάση τους νέους κανονισμούς, όλοι οι δικαιούχοι υποχρεούνται να υποβάλλουν αίτηση με κατάσταση εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχειών, στην Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών, για να διαπιστωθεί αν πραγματικά πληρούν τα κριτήρια».

Οπως αναφέρει ο κ. Μητσόπουλος, «σύμφωνα με την εν λόγω Υπηρεσία, η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και ως εκ τούτου η καταβολή των επιδομάτων αναστέλλεται για όσο διάστημα διαρκέσει η εξέταση των αιτήσεων και για όσες οικογένειες λάβουν την τελική έγκριση, τα επιδόματα θα καταβληθούν αναδρομικά».

Διαπιστώνουμε ωστόσο, αναφέρει ο κ. Μητσόπουλος, ότι, «πολλές οικογένειες δεν μπορούν να αναμένουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς δεν διαθέτουν αποταμιεύσεις για να διατηρήσουν το βιοτικό επίπεδο που είχαν πριν την αναστολή καταβολής των επιδομάτων».

Προσθέτει ότι «η απότομη μείωση στα οικογενειακά εισοδήματα, έστω και προσωρινή, περιορίζει σημαντικά το βιοτικό τους επίπεδο και οδηγεί σε δραματικές περικοπές δαπανών».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ, σύμφωνα με τον κ. Μητσόπουλο, «ασχολήθηκε στην τελευταία συνεδρίασή της με το θέμα που έχει δημιουργηθεί και ομόφωνα εκφράζει την ανησυχία της για το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται με την αναστολή καταβολής των επιδομάτων τέκνου για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Οπως αναφέρει ο κ. Μητσόπουλος, «αναγνωρίζοντας τις κοινωνικές προεκτάσεις του όλου θέματος, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή του ΔΗΣΥ εκτιμά ότι η σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των επιδομάτων τέκνου στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, προκαλεί μεγάλα προβλήματα στο βιοτικό επίπεδο των δικαιούχων οικογενειών και στην ευημερία των παιδιών».

Ο κ. Μητσόπουλος καταλήγοντας αναφέρει ότι «το ζήτημα αυτό απασχόλησε διεξοδικά την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ επειδή ακριβώς χιλιάδες οικογένειες εξαρτώνται από τα μηνιαία επιδόματα που μέχρι πρότινος λάμβαναν από την πολιτεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα