Αρχιεπίσκοπος: Επικίνδυνοι ακροβατισμοί στο Κυπριακό

11:33 15/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην πασχαλινή εγκύκλιό του, που διαβάστηκε μετά τον Ορθρο της Αναστάσεως, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφέρεται στο Κυπριακό, κάνοντας λόγο για επικίνδυνους ακροβατισμούς της πλευράς μας, αδυναμία κατανόησης των δολοπλοκιών των Τούρκων και των συμμάχων τους, παραγραφή της ουσίας του προβλήματός μας, που είναι η εισβολή και η κατοχή, καθώς και για ανεξήγητη εμμονή, όπως αναφέρει, σε μίαν αποτυχημένη διαδικασία, που μας έφεραν στο χείλος του ολέθρου.

Συρόμαστε ανυποψίαστοι, αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος, από τους Αγγλοαμερικανούς και τα εδώ

πειθήνια όργανά τους, τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών, σε προδιαγεγραμμένες ατραπούς, με άμεσο στόχο την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τονίζει ακόμη ότι η πολιτική της Αγκυρας πρέπει να καταγγελθεί σε όλα τα βήματα.

Θα πρέπει, προσθέτει, να καταγγείλουμε παντού το έγκλημα του εποικισμού και του επιχειρούμενου αφανισμού των τεκμηρίων της ελληνικότητας και χριστιανικότητας των κατεχομένων εδαφών μας. Αν επιμείνουμε, συνεχίζει, στις ατελέσφορες διακοινοτικές συνομιλίες, δίνοντας άλλοθι στην Τουρκία για προώθηση των στόχων της, θα οδηγηθούμε, πολύ σύντομα, στον εκπατρισμό του λαού μας και στην τουρκοποίηση της πατρίδας μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται και στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι κραυγές αγωνίας και ανέχειας φτάνουν ευκρινώς μέχρις εδώ και ραγίζουν την καρδιά μας. Απευθύνει τέλος χαιρετισμό αγάπης και μήνυμα ελπίδας και εγκαρτέρησης στους πρόσφυγες, στους συγγενείς των αγνοουμένων και στους ηρωικούς εγκλωβισμένους, με την ευχή ο Αναστάς Κύριος να καθοδηγεί όλους, λαό και ηγεσία στην πορεία του χρέους και της ευθύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα