Άρχισαν οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου στη Λεμεσό

10:11 25/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με γενική κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της πόλης και εωθινό στους δρόμους από τη Φιλαρμονική του Λανιτείου και την μπάντα κρουστών Προσκόπων και Οδηγών, άρχισαν σήμερα οι εορτασμοί στη Λεμεσό για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στις 7:00 έγινε η έπαρση της σημαίας στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα παιάνιζε η Φιλαρμονική του Λανιτείου και αποδόθηκαν τιμές από τμήμα της Εθνικής Φρουράς.

Η δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό

Αγίας Νάπας θα αρχίσει στις 10:00, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου. Τιμές θα απονέμει τμήμα της Ε.Φ. με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Λανιτείου.

Στις 10:45 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από επισήμους, παλαιούς πολεμιστές, κόμματα και οργανώσεις με απόδοση τιμών από τμήμα της Ε.Φ. με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Λανιτείου. Θα ακολουθήσει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη παρέλαση επί της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ στις 11:45, το χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης. Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σωματεία, μαθητές κολεγίων, λυκείων και γυμνασίων, πρόσκοποι, η πολιτική άμυνα καθώς και τμήματα της Εθνικής Φρουράς.

Στις 18.00 θα γίνει η υποστολή της σημαίας στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα ακολουθήσει λαμπαδηφορία από το Σώμα Κυπρίων Οδηγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα