Αρχίζει η επιστροφή στην ομαλότητα στις ΗΠΑ μετά την καταιγίδα Σάντι

07:47 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η πόλη της Νέας Υόρκης και η βορειανατολική περιοχή των ΗΠΑ άρχισαν το δύσκολο δρόμο της επιστροφής στην ομαλότητα, την Τετάρτη μετά που η τεράστιας ισχύος καταιγίδα Σάντι, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 64 ανθρώπων, έπνιξε τις παραλιακές πόλεις και άφησε χωρίς ρεύμα εκατομμύρια ανθρώπους.

«Δεν θα ανεχθούμε τη γραφειοκρατία», ήταν η διαβεβαίωση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά στις προσπάθειες που

καταβάλλονται για ανακούφιση των πληγέντων.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι χρηματαγορές άνοιξαν εκ νέου με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να λειτουργεί με γεννήτρια μετά από την πρώτη φορά που αναγκάστηκε να κλείσει λόγω καιρικών φαινομένων από το 1888.

Τα λεωφορεία γεμάτα κόσμο μετέφεραν πολίτες στις εργασίες τους στη Νέα Υόρκη, αφού το υπόγειο τρένο της πόλης δεν λειτουργεί λόγω πλημμύρων στα τούνελ του.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έχει σταματήσει την προεκλογική εκστρατεία έξι μέρες πριν τις εκλογές, έβαλε στην άκρη τις πολιτικές διαφορές του με τον Ρεπουμπλικανό Κυβερνήτη του Νιου Τζέρζεϊ Κρις Κρίστι για μια επίσκεψη με ελικόπτερο της καταστραμμένης ακτής, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν μάρτυρες πλημμυρισμένων γειτονιών και σπιτιών που καίγονται.

«Ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί. Όλοι γνωρίζουν πόσο σκληρά χτυπήθηκε το Τζέρζεϊ», είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα στους κατοίκους ενός καταφυγίου εκκένωσης στην πόλη Μπρίγκαντιν.

«Δεν πρόκειται να ανεχθούμε γραφειοκρατία», υπογράμμισε, αναφερόμενος στις προσπάθειες που γίνονται για ανακούφιση των πληγέντων.

Το ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι μετακινεί τα πλοία του κοντά στις πληγείσες περιοχές σε περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσουν, συμπεριλαμβανομένου και του USS Wasp που μεταφέρει ελικόπτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα