«Άρωμα» πολέμου και πάλι στη Μέση Ανατολή

18:31 6/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Κήρυξη πολέμου» συνιστούν για τη Συρία οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στη Δαμασκό. Αυτό έκανε σαφές με συνέντευξή του στο CNN ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Φάισαλ αλ Μέκνταντ.

Την θέση, επίσης, ότι η Συρία θα επιλέξει την κατάλληλη στιγμή για να προβεί σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε το Ισραήλ, εξέφρασε σήμερα Σύρος πολιτικός αξιωματούχος, ο οποίος πρόσκειται στην κυβέρνηση.

Το συριακό καθεστώς, ακόμη, κάνει λόγο για συμμαχία του Ισραήλ με τους αντάρτες

οι οποίοι μάχονται για την ανατροπή του Άσαντ. Να σημειώσουμε πως πρόκειται για τη δεύτερη ισραηλινή επίθεση μέσα σε λίγες μέρες, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, εναντίον οπλισμού με προορισμό τη Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντελραχμάν «τουλάχιστον 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη δεκάδων άλλων μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή», που σημειώθηκε την νύχτα του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής κατά τριών στρατιωτικών θέσεων βόρεια της Δαμασκού.

«Στις τρεις αυτές θέσεις (του στρατού) υπάρχουν 150 άνδρες, αλλά δεν είναι γνωστό που βρισκόντουσαν κατά την αεροπορική επιδρομή», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εν τω μεταξύ, οι συριακές αρχές δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής έναν επίσημο απολογισμό, αλλά το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε χθες σε επιστολή του στον ΟΗΕ ότι «η επίθεση αυτή προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς και σοβαρές ζημιές στις θέσεις αυτές και στις κοντινές περιοχές στις οποίες ζουν άμαχοι».

Την ίδια ώρα η αποκάλυψη ότι οι σύροι αντάρτες έχουν κάνει χρήση αερίου σαρίν, δηλαδή χημικών όπλων, φέρνει νέα δεδομένα στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα η Κάρλα ντελ Πόντε πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και μέλος σήμερα της Επιτροπής του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία «με βάση μαρτυρίες που συγκεντρώσαμε, οι αντάρτες έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, έχουν κάνει χρήση αερίου σαρίν».
Στο μεταξύ, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε αιματολογικές εξετάσεις στους σύρους πρόσφυγες που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις στη χώρα τους για να εντοπίσουν αν είναι θύματα χημικών όπλων, ανακοίνωσε σήμερα καλά πληροφορημένη πηγή των υγειονομικών υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα