Άσμουσεν: Να στηρίξουν τις τράπεζες οι κυβερνήσεις

12:54 15/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι Κυβερνήσεις της ευρωζώνης πρέπει να βρουν τρόπους να στηρίξουν οικονομικά τις τράπεζές τους σε περίπτωση που αυτές χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια ως αποτέλεσμα των τεστ αντοχής που θα διενεργήσει το επόμενο έτος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), δήλωσε την Παρασκευή το Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Γιόργκ Άσμουσεν.

Οι Υπουργοί

Οικονομικών της ΕΕ συναντούνται σήμερα για να συζητήσουν δικλίδες στήριξης των τραπεζών ενόψει του ελέγχου της ποιότητας των ενεργητικών τους από την ΕΚΤ, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται εντός Οκτωβρίου του 2014.

“Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση αυτού του θέματος σήμερα”, είπε ο κ. Άσμουσεν στους δημοσιογράφους κατά την είσοδό του στη συνάντηση.

“Από την πλευρά της ΕΚΤ, πάντα λέγαμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να έχουμε σε ισχύ αξιόπιστες δικλίδες στήριξης πριν από την έναρξη του όλου ελέγχου, γι `αυτό χρειαζόμαστε τρία επίπεδα δικλίδων, που είναι οι ιδιωτικές αγορές, οι εθνικοί προϋπολογισμοί ή τα εγχώρια κεφάλαια διάσωσης των τραπεζών και το τρίτο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) ως έχει σήμερα», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα